Looks 4 you
Image default
Dienstverlening

Rigging: wat is het en waarvoor wordt het gebruikt?

Waarvoor wordt rigging zoal gebruikt?

Bij evenementen is de term rigging ontzettend populair. Deze term omvat de middelen en methoden die er zijn om audiovisuele techniek de hoogte in te hijsen. Als je kijkt naar grote evenementen dan zie je dat deze veelal op grote terreinen of andere locaties plaatsvinden. Er zijn dan vele gasten aanwezig en die willen allemaal het geluid van het evenement op een kwalitatieve manier horen. Door de av-techniek lucht in de hijsen realiseer jij dat het geluid over de mensen heen kan verplaatsen en zo een groter oppervlak kan bereiken. Maar denk ook aan tribunes. Mensen zitten daar ook op een hoge plek en de opties in rigging maken het mogelijk om hen ook te laten genieten van het geluid.

Een truss voor je evenemententechniek

Een truss is een element dat gemaakt is van aluminium en een bepaald ontwerp heeft. Met gekruiste buizen wordt een reusachtig sterk systeem gecreëerd. Dat is ideaal voor de vele kilo’s aan audiovisuele techniek zoals verlichting en audio. De lichtgewichte trussen zijn speciaal gemaakt om deze kilo’s de lucht in te krijgen.

Zonder motortakels geen geslaagde rigging

Voordat je trussen de lucht in krijgt is het wel de bedoeling dat je gebruik maakt van motortakels. Deze zijn ook speciaal ontworpen om een bepaald gewicht te kunnen dragen. Van relatief lage tot gigantisch zware apparatuur: voor elke vraag is er een passende oplossing in motortakels. Deze worden aan het plafond bevestigd en zijn te bedienen via controllers. Zo kun je de trussen met hun techniek op exact de juiste hoogte hangen.

Precies op maat gemaakte oplossingen

Jouw locatie vraagt om een oplossing op maat. Het grote voordeel van trussen is dat deze bestaan uit losse systemen. Deze kun je aan elkaar bevestigen waardoor je een perfect passend systeem kunt realiseren. Of er nou slechts één rechte lijn aan trussen nodig is, of een systeem met bochten of hoeken: je kunt het realiseren. Zo pas jij jouw rigging perfect toe op jouw evenementenlocatie.

Laat jouw rigging installeren door experts

Vergeet niet dat je het installeren van deze trussen en bijbehorende techniek moet laten doen door professionals. Het is namelijk verplicht om te beschikken over een certificaat als je dit wilt installeren. Dit omdat het gaat om werken op grote hoogte en met zware apparatuur. Kies dus altijd een partij die naast jouw beoogde materialen verhuren ook de rigging kan installeren.

https://riggingbox.nl/