Looks 4 you
Image default
Dienstverlening

vermijd schade en laat een lekkage snel oplossen

Een lek in huis of op kantoor? Niets is zo vervelend als dat! Wie een lek heeft, doet er goed aan het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. Vochtplekken in huis beschadigen immers niet alleen de wanden en het plafond, in het ergste geval kun je er zelfs ziek van worden. Bovendien gaat je huis muf ruiken door toedoen van een waterlek. Een ander probleem dat een waterlek in huis met zich meebrengt, is de waterrekening die veel te hoog oploopt! Uiteraard hoop je dat de lekdetectie snel het probleem kan opsporen en verhelpen. Welke soorten lekkage bestaan er allemaal?

Waar vinden de meeste lekkages plaats

De meeste waterlekkages ontstaan door slechte kitranden: het is dan ook geen wonder dat de meeste lekkages in de badkamer hun oorsprong hebben. Ook oude leidingen en een slechte afwerking kunnen ervoor zorgen dat het gaat lekken in de badkamer. Ook de kelder is een beruchte plek voor het ontstaan van waterlekkages. Hier zitten immers alle leidingen en afvoeren! Ook radiatoren en wasmachines, zeker de al wat oudere exemplaren, zijn een bron van waterlekkages. Gelukkig is de bron van de problemen in dit laatste geval makkelijk te verhelpen. Wanneer de lasnaden van je radiator verroest zijn, weet je dat je met een lek te maken hebt.

Het regent de pannen van het dak

Écht vervelend kan het worden wanneer het dak lek is. Deze lekkages moeten zo snel mogelijk aangepakt worden. Uit stripverhalen kennen we allemaal wel de beelden van een lekkend dak: het arme hoofdpersonage moet de potten en pannen uit de keuken gebruiken om de regen op te vangen in huis. Jij wil uiteraard niet dat jou dit overkomt. Is je dak lek, schakel dan zo snel mogelijk hulp in. Water tast namelijk niet alleen de spullen onder het dak aan, het verzwakt ook de constructie van het dak! Heb je dus een lek in huis, zorg dan dat de bron van het lek zo snel mogelijk wordt opgespoord. Je huis zal je dankbaar zijn.