Looks 4 you
Image default
Woningen

Verschillende soorten kosten voor een keuken renovatie op een rij

Ben jij je oude keuken helemaal zat en wil jij het een nieuwe look met behulp van een renovatie? Dan is het wrappen van je keuken een hele goede optie. Als je dit laat doen dan wordt een speciale folie geplakt op alle zichtbare vlakken van jouw kookvertrek. Het is zo een goede optie omdat het heel veel kost om je gehele kookvertrek te laten vervangen. Het vervangen van een gehele keuken kan oplopen tot duizenden euro’s. Niet iedereen kan zo een groot bedrag betalen. Daarom is het handig om voor een goedkopere optie te kiezen. Die optie is het wrappen van je keuken. Het is een heel goed alternatief en je kan er hetzelfde mee bereiken als het vervangen. Tegenwoordig wordt er daarom steeds vaker voor gekozen. De voordelige prijs is niet het enigste voordeel dat het heeft. Het is ook nog eens snel aan te brengen. Je hoeft dus nooit lang te wachten als je het wilt laten wrappen. De folie is sterk. Het gaan ook veel langer mee dan spuitwerk. Als de folie geplaatst wordt is alles erg strak. Dit zou niet kunnen met verf. Als je het laat verven dan kan je hobbels, strepen of andere onregelmatigheden hebben. Dit is niet het geval met de folie. Je zit ook niet vast aan de standaardkleuren waar je normaal uit kan kiezen. Je kan kiezen voor allerlei soorten kleuren, patronen en texturen. Zo kun je het helemaal samenstellen naar jouw voorkeur. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een matte folie, hoogglans folie, of een folie met opdruk. 

Wat zijn de kosten voor het wrappen van je keuken?

Als jij je keuken wilt laten wrappen dan ben je veel minder kwijt dan dat je je gehele kookvertrek gaat vervangen. Maar hoeveel ben je dan kwijt voor het wrappen? Er is geen exact bedrag. Dit komt doordat elk kookvertrek uniek is. Niet iedereen heeft dezelfde keuken. In de prijs zijn er verschillende factoren die een rol spelen. Bijvoorbeeld de kleur en motief die erg gekozen wordt. De kosten voor het wrappen van je keuken beginnen vanaf 999 euro. Dat betekent niet dat dat de prijs voor iedereen is. Het hangt er vanaf wat jij kiest en hoe je kookvertrek eruit ziet. Het is in ieder geval veel voordeliger dan het renoveren van je kookvertrek.

Hoeveel kost het vervangen van je gehele kookvertrek

Als jij je gehele kookvertrek wilt vervangen komen er veel kosten bij kijken. Je kan het natuurlijk niet zelf doen, dus je moet er iemand voor inschakelen. De mensen die je inschakelt moeten ook betaald worden. De keuken zelf kost geld. Het hangt er vanaf wat voor kookvertrek je wilt hebben. Sommige zijn duurder dan andere. Het hangt ook af van de grootte. Hoe groter hoe meer geld je gaat moeten betalen. Het is soms ook zo dat er leidingen verplaatst moeten worden. Dit zijn allemaal factoren die in de prijs uitmaken. De gemiddelde prijs ligt tussen de 5000 en 15000 euro. Dit is veel hoger dan het wrappen van je keuken.