Looks 4 you
Beauty en verzorging

Cactusvijgolie en beauty, een perfecte combinatie

Cactusvijgolie of cactusolie word beschouwd als een van de beste natuurlijke middelen om de veroudering van de huid te voorkomen. De olie is afkomstig uit de zaden van de cactusvijg die wel vijf meter hoog kan worden. De zaden bevinden zich in de roodgele vruchten. Cactusvijgolie is een kostbaar en zeldzaam product wat komt doordat er voor 1 liter olie wel een miljoen cactuszaden nodig zijn. Het verkrijgen van olie uit deze zaden is zeer arbeidsintensief. Voor een liter cactusvijgolie is wel 35 uur menselijke handarbeid noodzakelijk, werk wat voornamelijk door vrouwen gedaan wordt.

Cactusvijgolie: het ultieme anti-ageing serum

Maar liefst 65% van de cactusvijgolie bestaat uit essentiële vetzuren zoals linolzuur en Omega 6. Hiernaast zit het ook vol vitaminen E wat een zeer krachtige antioxidant is. Hiermee is het een ideale olie om veroudering van de huid tegen te gaan. Behalve voedend en beschermend tegen uitdroging beschermt de cactusvijgolie ook sterk tegen de zogenaamde vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor het verouderingsproces van de huid. Na gebruik zal de huid soepel aanvoelen en ook eventuele rimpels, lijntjes, en beschadigingen worden minder zichtbaar.

Behalve voor de dagelijkse huidverzorging is cactusvijgolie ook zeer geschikt om huidproblemen te voorkomen of te verzachten, om je haar krachtig te voeden of om je nagels en handen te voeden en te versterken. Cactusvijgolie is dus een luxe verzorgingsproduct wat door zijn hoge prijs vaak in cosmeticaproducten zal worden toegevoegd maar ook wel puur te koop is.

Voor meer info : http://www.lovearganolie.nl/cactusvijgolie/