Looks 4 you
Image default
Beauty en verzorging

Alles over een schaamlipcorrectie

Als er iets is aan je lichaam dat je irriteert, dan is dat erg vervelend. Je kunt hier zowel fysiek als emotioneel last van hebben. Het is goed mogelijk dat je een onzekerheid hebt ontwikkelt over dit stukje van je lichaam, dat is naar. Tegenwoordig zijn er gelukkig allerlei soorten procedures die je hier mogelijk bij kunnen helpen. Daar willen we je vandaag ook een beetje over informeren, want we gaan je vertellen over een schaamlipcorrectie. Een correctie van de schaamlip wordt tegenwoordig steeds meer gedaan en wordt ook een stuk beter gedaan dan vroeger. Dit is een ingreep die, om het maar zo te zeggen, heel normaal is geworden. Er gaat vrijwel nooit iets fout en daarom willen we je ook vertellen over deze mooie oplossing die wellicht een grote rol in jouw leven of dat van iemand anders kan innemen. Laten we snel beginnen en je alles vertellen over een schaamlipcorrectie.

Wat is een schaamlipcorrectie?

Om even goed te weten wat een schaamlipcorrectie nu precies inhoudt, gaan we je hier eerst eens vertellen over de schaamlippen zelf en de problemen die hieromtrent kunnen opspelen. Ook verdient het opmerking dat een correctie van de schaamlip ook wel een labiacorrectie wordt genoemd, dit is vooral in de meer medische kringen een zeer gebruikelijke term. Goed; de schaamlippen. De schaamlippen bestaan uit twee typen; de binnenste en de buitenste. De binnenste groeit in de puberteit bij ongeveer 60% van de vrouwen tot voorbij de buitenste, hij wordt veel groter en langer. Dit kan prima gaan, maar het kan ook wat ‘uit de hand lopen’. Dit betekent in concreto; dat de schaamlippen te lang worden. Bij een schaamlipcorrectie wordt er dan wat weefsel weggehaald in een ingreep zodat de schaamlippen naar verhouding weer goed staan.

De kosten van een schaamlipcorrectie

Een correctie van de schaamlippen wordt over het algemeen nooit vergoed. Ook niet wanneer er fysieke klachten optreden ten gevolge van de lange of hangende schaamlippen, is dit niet het geval. Uitsluitend bij een schaamlipcorrectie die nodig wordt geacht ten gevolge van een ernstige verminking, een medische fout, ziekte of een ongeval kan een correctie van de schaamlippen worden vergoed. In alle overige gevallen zul je dus zelf moeten opdraaien voor een schaamlipcorrectie. De kosten hiervan variëren ongeveer vanaf €1.000 tot €1.500 inclusief de hele procedure. Dan kun je denken aan een consult, de correctie zelf het verwijderen van de hechtingen wanneer dit kan, nazorg en wanneer dat nodig is ook een extra behandeling ten behoeve van een beter resultaat.

Waarom een dergelijke procedure

Waarom je een schaamlipcorrectie zou kunnen nemen? Dit kan een optie zijn indien het daadwerkelijk irriteert bij het vrijen, lopen, sporten, fietsen maar ook het dragen van bepaalde kleding, en natuurlijk ook wanneer het emotioneel vervelend voor je is. Dit kan zo zijn omdat je hier onzeker door wordt o.i.d., dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Je kunt dan in gesprek gaan met een arts over het te verwachten resultaat en de mogelijke behandeling.