Looks 4 you
Image default
Beauty en verzorging

DIY-remedies voor huidproblemen

We willen allemaal geloven dat we de oplossing gevonden hebben voor onze huidproblemen. Sommigen vullen hun badkamerkastje met producten voor een dagelijkse huidroutine, terwijl anderen heilig geloven in het middel dat ze op sociale media geadverteerd wordt. En natuurlijk kom je op social media allemaal huis-tuin-en-keuken-producten tegen die als bijwerking al je huidproblemen zouden oplossen. We willen allemaal de echte dreamskin krijgen en dit het liefst zo goedkoop mogelijk. Alhoewel het steeds makkelijker wordt om aan middelen te komen die je hierbij zouden helpen vanuit je eigen badkamer, kan dit ook goed verkeerd gaan.

DIY-remedies

Het maakt niet uit welk social medium je opent, als je even blijft scrollen kom je vanzelf een wondermiddel tegen dat dé oplossing biedt voor een huidprobleem. Of het nou neerkomt op een ingrediënt in een dagcrème is dat plotseling veel beter blijkt te werken, een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat die crème veel beter opgenomen wordt in de huid, of een artikel uit de gemiddelde keuken dat ook helende werkingen blijkt te hebben voor een huidprobleem. Alhoewel er zeker een kern van waarheid zal zitten in veel van deze verhalen, wordt er ons ook veel wijsgemaakt wat helemaal niet waar is. En daarnaast kan het soms ook echt verkeerd gaan. Het is echter ook makkelijker dan ooit om naar een professionele huidtherapeut in de buurt te gaan, iemand die gespecialiseerd is in zieke en beschadigde huid.

Voordelen huidtherapie

Alhoewel huidtherapie gegarandeerd meer zal kosten dan de wondermiddelen die we op sociale media tegenkomen, zitten er ook zeker voordelen aan. Als je professionele hulp inschakelt, weet je tenminste zeker dat je geen producten aanschaft die helemaal niets uithalen, of nog erger: je weet zeker dat ze geen schade aanrichten. Daarnaast is het ook zo dat de oorzaak van je huidproblemen niet altijd zo eenvoudig is als je op sociale media verteld wordt. Het kan best zijn dat er bijvoorbeeld een verschuiving in je hormonen is opgetreden en je medische hulp nodig hebt. Een huidtherapeut is gespecialiseerd in huidproblemen en weet veel beter wat langdurig resultaat op zal leveren, in plaats van alleen een oppervlakkig probleem aan te pakken. En bovendien: als we ons hele leven maar goedkope producten blijven aanschaffen, is dat onderaan de eindstreep ook niet goedkoop. Zoals je oma vroeger al zei: goedkoop is duurkoop!