Looks 4 you
Image default
Beauty en verzorging

Wat moet je weten als je je tattoo weg wilt laten laseren?

Tatoeages zijn populair en worden vaak gezien als een vorm van zelfexpressie. Soms kunnen mensen echter spijt krijgen van hun tatoeage, om verschillende redenen, zoals veranderingen in smaak, loopbaankeuzes, of de tatoeage ziet er niet langer goed uit. In deze situaties kan het nodig zijn om de tatoeage weg te laten laseren bij Dreamskin. In dit artikel bespreken we wat je moet weten over het weglaseren van tatoeages.

Hoe werkt het?

Tattoo weglaseren is een proces waarbij een laserstraal wordt gebruikt om de inkt onder de huid af te breken. Het lichaam kan vervolgens de afgebroken inktdeeltjes afvoeren. Het weglaseren van een tatoeage kan verschillende sessies duren, afhankelijk van de grootte en de kleur van de tatoeage. De procedure kan ook enige pijn veroorzaken, vergelijkbaar met de pijn bij het krijgen van een tatoeage.

Het type laser

Het type laser dat wordt gebruikt voor het weglaseren van tatoeages, is belangrijk voor het succes van de procedure. Er zijn verschillende soorten lasers, elk ontworpen om specifieke kleuren van inkt te targeten. Zo is er een laser die groen en blauw aanpakt, terwijl er ook een laser is voor rood en oranje. Het is ontzettend belangrijk dat de juiste laser wordt gebruikt voor de kleur van de tatoeage. Dit kan helpen om onnodige schade aan de huid te voorkomen.

Risico’s en complicaties

Hoewel het weglaseren van een tatoeage over het algemeen veilig is, zijn er enkele risico’s en complicaties verbonden aan de procedure. Een van de meest voorkomende complicaties is littekenvorming, die kan optreden als de laser te diep in de huid doordringt. Een andere complicatie is hyperpigmentatie, waarbij de huid donkerder wordt op de plaats van de tatoeage. In sommige gevallen kan er ook sprake zijn van hypopigmentatie, waarbij de huid lichter wordt op de plaats van de tatoeage.

Nazorg

De nazorg na het weglaseren van een tatoeage is essentieel om het risico op complicaties te verminderen. Het is cruciaal om de instructies van de behandelend arts of dermatoloog op te volgen, zoals het vermijden van direct zonlicht, het aanbrengen van een antibacteriële crème en het vermijden van intense fysieke activiteit. Het kan ook nodig zijn om het behandelde gebied te bedekken totdat het volledig is genezen.