Looks 4 you
Image default
Beauty en verzorging

Belangrijkste informatie over cryolipolyse die u moet weten

Cryolipolyse is normaal gesproken bekend als vet bevriezing. Het is een niet-chirurgische verwijdering methode die gebruik maakt van koude temperaturen om vetophopingen in specifieke delen van het lichaam te verminderen. Ga voor meer informatie naar rbclinics.nl. De methode is ontworpen om vetophopingen of uitstulpingen te elimineren die niet reageren op plannen voor gewichtsverlies en lichaamsbeweging. Het is niet bedoeld voor personen met obesitas of aanzienlijk overgewicht. Cryolipolyse wordt meestal gedaan om vetophopingen onder de kin, buik, bovenarmen, binnen- en buiten dijen, heup/flank, bovenrug, onderrug en onder de billen aan te pakken.

Hoe worden vetcellen vernietigd?

De vet bevriezingsmethode is gebaseerd op de bevindingen dat wanneer artsen of beoefenaars vetcellen bevriezen, de vetcellen kwetsbaarder zijn voor schade door koude temperaturen in vergelijking met andere cellen in het lichaam. De koude temperatuur verzwakt de vetcellen wat uiteindelijk resulteert in de dood van de vetcellen. Wanneer de vetcellen verzwakt of beschadigd zijn, wordt een soort witte bloedcellen, macrofagen genoemd, en een deel van het immuunsysteem van het lichaam naar de plaats van de verwonding geroepen. Ze helpen uiteindelijk om de dode vetcellen en ander vuil uit het lichaam te verwijderen.

Hoe wordt cryolipolyse uitgevoerd?

Cryolipolyse kan in een kliniek worden gedaan door een gecertificeerde arts. Eerst wordt de grootte en vorm van de vetophopingen beoordeeld, vervolgens wordt het te behandelen lichaamsdeel met een huidmarker omlijnd. Tijdens deze processen zijn patiënten wakker. Vervolgens wordt een applicator gebruikt om de vetcellen, adipocyten genaamd, onder de huid te bevriezen. Een gelpad wordt vervolgens op het gebied aangebracht om de huid te beschermen. Het volgende dat de arts zal doen, is de vetbult in de hallow-opening van de applicator zuigen of zuigen. De patiënt kan dan een trekkend of trekkend gevoel voelen als zuigkracht wordt toegepast. Intense verkoudheid of andere sensaties zoals steken, tintelingen, pijn en krampen kunnen ook voorkomen. Na ongeveer 5 tot 10 minuten wordt het gebied echter verdoofd tijdens het afkoelproces. Vervolgens wordt de vetlaag afgekoeld tot een temperatuur tussen 30 en 39 graden Fahrenheit. Het duurt ongeveer 1 uur om de procedure op een bepaald doelgebied van het lichaam te voltooien. Nadat het gebied van het lichaam is behandeld, wordt de applicator verwijderd. Het behandelde gebied kan dan ongeveer 3 minuten worden gemasseerd om te helpen bij de afbraak van de vetcellen.