Looks 4 you
Gezondheid

Na Duitsland verwijderd ook Nederland toelating bloeddrukverlagende middelen

Nadat men in Duitsland besloten heeft om  handelsvergunningen van verschillende geneesmiddelen in te trekken is het CBG of het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen hier ook mee begonnen, zij staan in voor de beoordeling  voor geneesmiddelen en voedingssupplementen Nederland.  Moment zijn er maar liefst 39 handelsvergunningen ingetrokken waarbij op deze lijst zijn ook bloeddrukverlagende middelen terug te vinden.

Volgens de Europese richtlijnen moeten geneesmiddelen  gelijkwaardig zijn aan de originele merken.   In 2014 Is gebleken dat GVK Bioscienses deze onderzoeken niet reglementair uitgevoerd heeft.     Nu men dit ondervonden heeft dat men de farmaceutische bedrijven die van GVK zijn onderzoek  geen andere onderzoeken hebben kunnen houden waaruit men de gelijkheid met het merkmiddel kan aantonen. Daardoor word er aangeraden om deze middelen te schorsen.

De farmaceutische bedrijven hebben de mogelijkheid om hier een bezwaar tegen neer te leggen.  Wanneer ze dit willen doen moeten  gelijkheid wel kunnen bewijzen door middel van een ander onderzoek. Ondanks  dat GVK deze fout is begaan  heeft het CBG  nog geen enkel bewijs dat deze geneesmiddelen onvoldoende kwaliteit bezitten of onveilig zijn voor het gebruik ervan. Hierdoor zijn de geneesmiddel nog altijd verkrijgbaar bij de verkooppunten zoals de apothekers of warenhuizen.

Voor de vitamines zijn er tegenwoordig veel aanbieders waarbij je vertrouwde merken kan terugvinden die over voldoende kwaliteit bezitten  om je vitamines en mineralen hoeveelheid op pijl te houden. Het online aankopen van je producten kan tal van voordelen met zich meebrengen, bijvoorbeeld tijdwinst want je moet niet meer naar de winkel om de producten te kopen. Ook kan je ze van je thuis bestellen achter je laptop en worden ze gewoon bij je thuis afgeleverd.  Het laatste voordeel is dat als je vitamines online gaat aankopen deze ook goedkoper zijn doordat de tussenhandelaars geen extra  winst percentage kunnen vragen.

Voor meer info : http://www.oligo-pharma.nl/