Looks 4 you
Image default
Gezondheid

Bij welke aandoeningen is dry needling in Veenendaal effectief?

Dry needling wordt in Veenendaal aangeboden door Fysiotherapie Beatrixpark, de grootste aanbieder van fysiotherapeutische behandelingen in de omgeving van Veenendaal. Vrijwel iedereen, behalve zwangere vrouwen, personen met pacemakers of patiënten met griep en/of koorts, kan middels deze methode worden behandeld. Aangezien dry needling in Veenendaal gericht is op spierproblematiek, wordt de methode vooral toegepast bij personen met RSI klachten, sportblessures, rugklachten, onverklaarbare pijn, hoofdpijn en slapeloosheid.  

Het ontspannen van trigger points

De dry needling die in Veenendaal wordt aangeboden, is een officiële methode binnen de reguliere, maar ook de manuele fysiotherapie. Het doel ervan is het laten ontspannen van de ontstane spierknopen, ook wel trigger points genoemd. De fysiotherapeut plaatst de naald in de trigger points, zodat de spier zich weer kan ontspannen en de normale doorbloeding weer op gang kan komen. Om de grootste fysiotherapiepraktijk in de omgeving van Veenendaal te bezoeken, heeft u niet per se een verwijsbrief van uw huisarts nodig.

De werkwijze van de fysiotherapeut

Fysiotherapie Beatrixpark is een praktijk waar u met de meest uiteenlopende klachten terechtkunt. Hierbij kunt u onder andere denken aan fysiotherapie bij diabetes, maar ook ademtherapie, bekkenbodemtherapie, geriatriefysiotherapie en fysiotherapie voor zwangere vrouwen. De therapeut start eerst altijd met een gesprek en stelt vervolgens een behandelplan op. Hij of zij zoekt daarna naar spieren die pijn veroorzaken door hierop te drukken. Dan wordt het dunne naaldje hierin aangebracht. Dit kan tijdelijk flinke spierpijn veroorzaken. Ook krijgt u oefeningen mee naar huis.

 

 

Andere disciplines

Dé expert op het gebied van dry needling heeft zich op nog veel meer disciplines toegelegd. Verreweg de meeste behandelingen betreffen individuele behandelingen, net als de dry needling die in Veenendaal wordt aangeboden. Behandelingen als fysiotherapie bij diabetes vinden wel in groepsverband plaats. Fysiotherapie bij diabetes betreft een behandelprogramma van twaalf weken. Tot slot kunt u er ook terecht voor Fysio Fitness: verantwoord trainen met het gebruik van veel apparatuur.