Looks 4 you
Image default
Gezondheid

Het verschil tussen botox en fillers gebruiken

Even in het kort wat botox en fillers zijn

Om te beginnen met botox, botox is een natuurlijk eiwit uit een bacterie, als dit eiwit in contact komt met de mens bij de zenuwen dan vermindert dat de beweging van de spieren, hierdoor kunt u bijvoorbeeld rimpels groot en deels laten verdwijnen aangezien dit een vorm van spiergebruik is. Botox word voornamelijk gebruikt voor het gezicht en dan specifieker voor rimpels, kuiltjes of oneffenheden.

De functie van fillers lijkt hetzelfde maar is het niet, waar de botox bijvoorbeeld de rimpels verzwakt zodat deze platter worden zijn fillers juist gemaakt om de ruimtes tussen de rimpels op te vullen om er voor te zorgen dat deze zo goed als niet zichtbaar zijn. Op gebied van chemie zijn er 2 soorten fillers genaamd ´hyaluronzuurfillers´ en ´collageen-stimulerende fillers´. Het verschil hiertussen? De collageen is net wat natuurlijker dan de versie met hyaluronzuur, aangezien collageen ook uw natuurlijke weefsel zal stimuleren. Die optie is om die reden ook geliefder. Fillers worden over het algemeen gebruikt voor het opvullen van de lip of voor 

Wat zal beter werken op lange termijn?

Botox ingrepen hebben door hun chemische samenstelling een vasthoudendheid van 4-6 maanden, dus na die verstreken tijd zullen de, om als voorbeeld te nemen, rimpels weer terugkomen en is het tijd voor een volgende botox ingreep. Fillers kennen op dit gebied 2 versies, de tijdelijke en de permanente versie. Bij fillers spelen een paar dingen een grote rol, de kwaliteit van de fillers en de manier van inbrengen. Een gemiddelde fillers behandeling kan tot 12 maanden lang aanwezig zijn in bijvoorbeeld de lippen, echter blijft het resultaat niet 12 maanden lang het mooist. De permanente fillers zijn in Nederland sinds kort verboden, maar zijn in het buitenland nog steeds te verkrijgen. 

Hier hangt wel een prijskaartje aan

Voor een reguliere botox behandeling bij een gecertificeerde kliniek zal de prijs tussen de €300 en €400 liggen, rimpelbehandelingen liggen laag in de €300. Fillers zijn wat duurder maar die zitten ook voor langere tijd in het lichaam. Fillers beginnen vanaf ongeveer €350 en kunnen makkelijk naar de €450 klimmen afhankelijk van de hoeveelheid en de kwaliteit van de fillers. 

Kwaliteit boven prijs

Voor botox en fillers raden we sterk aan om liever naar de kwaliteit te kijken dan naar de prijs, we zien vaak bij goedkope behandelingen zonder goede certificaten dat er op lange termijn dingen fout gaan, dit proberen we ten alle tijden te voorkomen en zeker als het een behandeling in het gezicht is. 

Kies dan zeker ook voor gecertificeerde klinieken, praktijken zonder een certificaat raden we sterk af. Zoekt u bijvoorbeeld fillers Groningen of botox Groningen. Google dan naar de beste kliniek bij u in de buurt!