Looks 4 you
Woning en Tuin

Een prachtig rieten dak

Een rieten dak is een investering in de toekomst. Dit weten veel mensen, maar er zijn ook veel dingen die mensen nog niet weten over het hebben van een rieten dak. Een rieten dak vereist namelijk wel onderhoud, maar lang niet zoveel als mensen denken. Ook gaat een rieten dak soms tot wel 50 jaar lang mee, dus dit is niet alleen een investering in de toekomst, maar een investering voor het leven. De volgende generatie kan namelijk nog genieten van het rieten dak dat u 50 jaar geleden heeft laten leggen. 

Een ander feitje waar mensen nog niet van op de hoogte zijn is dat rieten daken tegenwoordig net zo veilig zijn als gewone pannendaken. Hoe kan dat, vraagt u zich misschien af. Wij hebben voor u natuurlijk het antwoord opgezocht. Een rieten dak wordt tegenwoordig gelegd op een gesloten constructie aan de onderkant. Het riet wordt hier dan op bevestigd en door de gesloten constructie is de isolatie een stuk beter. Hierdoor blijft de warmte beter binnen dus loopt de energie of gasrekening niet zo hoog op en bovendien is de brandveiligheid beter. Dit is zo omdat het riet nu afgeschermd wordt als er een eventuele brand is.

De kosten rieten kap vallen ook mee, het hoeft geen luxe te zijn. Zoals eerder gezegd is het een echte investering in de toekomst. Rieten dakbedekking is iets dat we tegenwoordig steeds meer gaan zien, omdat het in is! Het is betaalbaar en rietwerkers doen met veel passie hun vak. Zeker bij Rietwerk.nl zitten ze vol met passie voor hun werk. Vergeet ook niet om te kijken wat voor onderhoud er gepleegd moet worden om die 50 jaar te behalen. Hier valt een contract voor op te stellen maar u kunt, als u dat liever doet, het werk ook zelf doen.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl