Looks 4 you
Image default
Woning en Tuin

Zonnepanelen? Graag!

Je ziet ze steeds vaker in Nederland: zonnepanelen. Waar er enkele jaren geleden nauwelijks van die panelen te vinden waren op daken, zie je ze tegenwoordig steeds vaker. Dit hangt natuurlijk samen met de groeiende bewustzijn van het belang van het zorgen voor het milieu. Om die reden is het dan ook voor jou aan te raden om zonnepanelen te plaatsen. Als je nog twijfels hebt of een klein duwtje in de rug, lees dan vooral door.

 

Voor degenen die nog weinig weten van zonnepanelen zelf, volgt er hier een korte introductie. Over het algemeen wordt er uitgegaan van twee soorten zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. De namen klinken misschien moeilijk, maar die hebben voornamelijk te maken met de manier waarop de zonnepanelen zijn gemaakt. Monokristallijne zonnepanelen bestaan namelijk uit hele siliciumkristallen. Polykristallijne zonnepanelen bestaan uit meerdere kleinere fragmenten van siliciumkristallen. Verder is het rendement van monokristallijne zonnepanelen vaak net wat hoger dan het rendement van polykristallijne zonnepanelen. Het verschil dat het meeste uitmaakt voor de meeste mensen is de kleur van de zonnepanelen. Polykristallijne zonnepanelen zijn over het algemeen blauw. Monokristallijne zonnepanelen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar, maar zijn over het algemeen zwart. 

 

Als de prijs van de zonnepanelen hetgene is dat je afschrikt, dan is er goed nieuws. De overheid ziet graag dat je zonnepanelen gaat plaatsen. Daarom zijn er verschillende gunstige regelingen voor particulieren en bedrijven die zonnepanelen willen gaan plaatsen. Voor particulieren wordt de btw van de prijs van de zonnepanelen terugbetaald. Dit komt erop neer dat zonnepanelen voor particulieren 21% goedkoper zijn. Als je dit niet in een keer kan betalen en je moet lenen, kan je dat bedrag lenen tegenover een bijzonder gunstig rentepercentage. Ook bedrijven krijgen bepaalde voordelen als ze zonnepanelen willen gaan leggen.

 

Ik hoop dat dit genoeg informatie was om dat laatste zetje te geven. Het milieu is snel aan het verslechteren en het is van cruciaal belang dat de gewone burger ook z’n steentje bij gaat dragen. Als je het geld beschikbaar hebt, zou ik je zeker aanraden om tenminste te overwegen om zonnepanelen te kopen.

 

Voor meer info : https://www.wijsmanduurzaam.nl/