Looks 4 you
Image default
Gezondheid

Gezonde lucht binnen

In de winter gaat de verwarming natuurlijk over het algemeen een stuk hoger, wat ervoor zorgt dat de lucht in de kamer of op kantoor een stuk droger wordt dan het normaal is. Dit kan leiden tot verkoudheidjes en andere kwalen die je vaker tegenkomt wanneer het kouder wordt. Wat een oplossing kan zijn is een luchtbevochtiger kopen. Deze zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in een ruimte op een gezond peil blijft.

 

Een luchtbevochtiger heb je in drie verschillende varianten: ultrasone luchtbevochtigers, koudwaterverdampers en stoombevochtigers. Elk type heeft weer een ander soort werking en daardoor ook zo zijn voor- en nadelen. Wanneer je een luchtbevochtiger wilt kopen is het aan te raden de voor- en nadelen af te gaan.

 

Een ultrasone luchtbevochtiger gebruikt, zoals de naam al verraadt, ultrasone trillingen om het water te vernevelen. De mist wordt daarna de lucht ingeblazen door een ventilator. De voordelen hiervan zijn dat je zelf de vochtigheidsgraad in kunt stellen, het apparaat amper geluid maakt en weinig stroom verbruikt. Het heeft verder ook geen onderdelen die je vaker zult moeten vervangen. Een nadeel is wel dat het apparaat enkel bedoeld is om te gebruiken in kleinere ruimtes. Er kan bij een te hoge luchtvochtigheid ook aanslag op de meubels ontstaan.

 

Een stoombevochtiger is een apparaat die het water langzaam tot stoom kookt. Op deze manier komt er een waterdamp in de lucht. Voordelen zijn dat het vrijwel geruisloos is en ook geen onderdelen heeft die vervangen dienen te worden. Ook kan er geen aanslag op de meubel ontstaan. Het verbruikt daarnaast wel veel stroom.

 

Een koudwaterverdamper is niet voorzien met een ventilator die de lucht langs een bevochtigingsfilter zuigt. De temperatuur van de kamer is de factor die ervoor zorgt dat het water op een natuurlijke manier verdampt. Het apparaat is goed te gebruiken in zowel grote als kleine ruimtes, je hebt geen aanslag en het verbruikt weinig stroom. Er is alleen geen controle over de vochtigheidsgraad en hij maakt wat meer geluid.

 

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/