Looks 4 you
Image default
Onderwijs

Volg een opleiding tot management assistent

Als je niet goed weet wat voor werk je wilt doen of momenteel een baan hebt waarin je het niet zo naar je zin hebt kun je er voor kiezen een opleiding te volgen op een gebied waarin jij wel interesse hebt. Dit kan bijvoorbeeld een opleiding tot management assistent zijn.

Taken van een management assistent

Zoals de naam al doet vermoeden is een management assistent de ondersteunende kracht van de manager van een bedrijf. Als assistent help je het management met het bijhouden van de agenda en plan je afspraken in, je regelt vergaderingen en evenementen en je zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Het komt er op neer dat je het management werk uit handen neemt zodat zij zich bezig kunnen houden met andere taken.

 

Parttime en fulltime banen mogelijk

Als het werken als management assistent je wel wat lijkt en je denkt dat het je wel ligt kun je het beste eerst een opleiding volgen voordat je aan de slag gaat. De vraag naar management assistenten is groot, zowel voor parttime als fulltime medewerkers dus als je niet een volledige werkweek kunt of wilt werken is het ook een goede optie.

Inhoud opleiding management assistent

Bij Fabius duurt de opleiding tot management assistent iets langer dan een jaar. Je volgt in de eerste 9 maanden van de opleiding een training tot administratief medewerker. Daarna specialiseer je je in 4 maanden tot management assistent. Voorwaarde om deel te nemen aan het tweede deel is dat je het eerste met succes hebt afgerond.

Informeer of de kosten vergoed worden

Als je zelf niet alle kosten kunt betalen kijk dan eerst of de belasting er aan mee wil betalen. Als je al ergens werkt en een opleiding volgt waardoor je meer kennis krijgt betaalt de werkgever vaak ook mee.

Voor meer info :