Looks 4 you
Image default
Onderwijs

Circus op school, waarom?

Circus op school, waarom? 

De leerlingen op uw basisschool spelen waarschijnlijk elke pauze buiten. Hier klimmen ze in klimrekken, balanseren ze op de randen van een stoep en gooien ze met ballen en ander speelgoed naar elkaar. Het buitenspelen van deze leerlingen kent al veel aspecten van het Circus. Tevens is het duidelijk dat het buitenspelen bijdraagt aan het ontwikkeling van de leerling, en niet zo’n beetje ook! Circus brengt deze buitenspeelactiviteiten naar binnen toe en vormt ze om tot specifieke activiteiten die onder begeleiding kunnen worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het balanceren, hiervoor zijn binnen het circus verschillende mogelijkheden die de leerlingen kunnen uitproberen zoals de bal of de cilinder. 

Het circus kent naast alle fysieke voordelen ook veel onderliggen ontwikkelingen. Het circus kent haar eigen normen en waarden, deze worden tijdens een circusdag overgebracht aan de leerlingen van uw basisschool. Bij het circus is iedereen gelijk, het maakt hier niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Het gaat er bij het circus om dat je samen tot een mooie act komt, het gaat er hier alleen om dat je je best doet. Onze circusdocenten leven deze normen en waarden, omdat zij zelf jarenlang in het circus hebben gestaan. Hierdoor kunnen zij dit heel goed overbrengen aan uw leerlingen. 

Circusdag

De circusdag is er voor de basisscholen die graag een hele dag bezig willen gaan met het circus. De organisatie hiervan ligt bijna volledig bij Grote Broer, als basisschool heb je er maar weinig werk aan. Dit brengt ook weer andere voordelen met zich mee, de leraren van de basisschool houden zo ook weer wat tijd over om in andere taken te kunnen steken. 

Klinkt de circusdag als iets wat interessant is voor op uw school? Neem eens een kijkje op de website van Grote Broer, er staat genoeg op voor uw leerlingen. 

https://grotebroer.nl