Looks 4 you
Image default
Banen en opleidingen

Hoe je verkeersregelaar kunt worden en waarom het een mooi beroep is

Een professionele opleiding tot verkeersregelaar doen is de manier voor een leuke job als verkeersregelaar. Je leert de theorie en de praktijk, je leert werken met verschillende soorten verkeerssignalen en om de veiligheid te waarborgen voor voetgangers, fietsers en andere verkeersdeelnemers. Verkeersregelaars moeten over goede communicatieve vaardigheden beschikken, in teamverband kunnen werken en een goede conditie hebben. Je kunt bij allerlei situaties terechtkomen zoals bijvoorbeeld muziekfestivals of andere grote evenementen, maar ook bij calamitieten op de snelweg en andere wegen zijn verkeersregelaars onmisbaar. Je kunt bijvoorbeeld het verkeer goed laten doorstromen op een kruispunt waar de stoplichten van zijn uitgevallen of de doorstroom van verkeer bewaken bij een ongeluk, op Schiphol het verkeer in goede banen leiden of uitrijdend bouwverkeer op gevaarlijke en onoverzichtelijke locaties begeleiden. Verkeersregelaar is dus een mooi en serieus beroep waarbij je samen met je team zorgt voor meer veilighied en betere doorstroom in het verkeer.

De opleiding tot verkeersregelaar

Tijdens de opleiding verkeersregelaar leer je om complexe en potentieel gevaarlijke situaties in het verkeer in goede banen te leiden. Je moet uitermate verantwoordelijk zijn, snel kunnen handelen en zelfverzekerd in de omgang met andere mensen in het verkeer. Daarom is een goede training en opleiding plus examen nodig om een gediplomeerd verkeersregelaar te worden.

De voordelen van de opleiding verkeersregelaar

De opleiding tot verkeersregelaar is toegankelijk voor iedereen en het voordeel is dat het ook geen jarenlange opleiding is. Afhankelijk van hoe snel je leert en slaagt voor het examen heb je in enkele dagen tot enkele weken de opleiding afgerond en kunt je aan de slag om ervaring op te doen tijdens het echte werk als verkeersregelaar bij een bedrijf zoals bijvoorbeeld GMW Traffic Assist. Lijkt je dit een mooi beroep, doe dan ook de opleiding en ga een mooie carrière tegemoed als verkeersregelaar.

https://gmwtrafficassist.nl