Looks 4 you
Image default
Banen en opleidingen

Haal uw VCA examen via een professionele partner

Wilt u aan de slag gaan als aannemer? In veel gevallen moet u in het bezit zijn van een B-VCA diploma. Maar waar kunt u deze halen? Bij NIKTA! De voordelen? U ziet direct na het examen de voorlopige uitslag. Dat scheelt een hoop zenuwachtige uren. Bent u geslaagd? De volgende werkdag voor 12:00 uur staat u als geslaagde kandidaat in het Centraal Diplomaregister. Uiteraard wordt het pasje direct naar u toe gestuurd zodat u direct als volwaardige aannemer aan de slag kunt gaan. Wilt u het examen in een andere taal doen? Dat is uiteraard mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan Engels, Duits, Frans, Hongaars en zelf Arabisch en Russisch. Oftewel, iedereen kan een VCA examen laten afnemen via NIKTA.

Wat voor VCA examen is geschikt voor mijn situatie?

Binnen NIKTA wordt er onderscheid gemaakt tussen drie verschillende VCA examens. De eerste is de B-VCA, oftewel basisveiligheid. Door dit examen goed af te leggen geeft u aan rekening te houden met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen. Het tweede examen is het VOL-VCA examen. Deze heeft u nodig wanneer u operationeel leidinggevende bent bij een aannemer. Door dit examen met succes af te leggen, geeft u aan dat u rekening met milieu en het gezondheid van uzelf en de medewerkers aan wie u leiding geeft rekening houdt. De laatste is het VIL-VCU examen. Dit is bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden van een uitzendbureau.

Het VCA examen in een groep halen

Wist u dat u ook groepsexamens kunt afleggen? De groep bestaat dan uit ongeveer zeven kandidaten. Hierbij zorgt de opdrachtgever zelf voor een examenruimte. Deze ruimte moet voldoen aan de volgende criteria:

  • Minimale afmeting is 50 x 70 cm
  • De afstand tussen de beeldschermen is minimaal 150 cm
  • Goede verlichting en geen storend geluid
  • Goed geventileerd en een passende temperatuur

Voldoet de ruimte hieraan? Dan kunt u een VCA-examen via NIKTA laten uitvoeren.