Looks 4 you
Image default
Verbouwen

Wat is blanke lak?

Heb je thuis een houten voorwerp in de verf gezet en wil je dit beschermen plus een mooie glansgraad meegeven? Dan zul je lakverf nodig hebben. Welke lak is afhankelijk van de toepassing. Met blanke lak zorg je ervoor dat het hout dezelfde kleur (van de verf) blijft behouden en dus een extra beschermlaag krijgt. Zo kun je bijvoorbeeld een houten voordeur in de blanke lak zetten. Zo behoud je de huidige kleur en bescherm je de deur tegen sterke weersinvloeden en eventuele lichte beschadigingen door menselijk werk. Daar komt bij dat de deur net weer wat frisser zal ogen door de glansgraad van de blanke lak.

Blanke lak vs. beits

Blanke lak wordt vaak vergeleken met beits. Voor een leek kan het ook lastig zijn om het verschil te begrijpen. Maar eigenlijk is het heel simpel. Beits wordt gebruikt om het hout extra kleur mee te geven en een onderhoudsbeurt te geven, lak is ervoor bedoeld om het hout een beschermlaag te bieden waardoor er minder snel hoeft te worden gebeitst.

Voordelen blanke lak

Blanke lak heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere lakverf:

–        Transparante lak waardoor er een mooie houtnerf wordt gecreëerd

–        Onzichtbare kras- en slijtvastheid

–        Zeer geschikt voor afwerking van houten voorwerpen die binnen staan

Waar kan ik zoiets kopen?

Online zijn er ontzettend veel mogelijkheden om blanke lak te kopen. Er zijn tientallen webshops die blanke lak aanbieden. Met blanke lak wil je er echter voor zorgen dat je hout zo lang mogelijk mooi en goed blijft. Let er dan ook altijd op dat je hoogwaardige blanke lak koopt. Je betaalt dan één keer meer voor een pot lak, maar op termijn zal uitwijzen dat dit een goede investering bleek te zijn en je zelfs geld hebt bespaard. Je hoeft het hout immers minder snel te beitsen of, nog erger, het hout te vervangen.

 

Voor meer info : https://www.ankerstuyshop.nl/lakverf/blanke-lak.html