Looks 4 you
Image default
Verbouwen

Waarom directe verlijming de meest populaire tapijt installatie is

Directe verlijming is de meest populaire tapijt installatie in commerciële omgevingen. Bij dit type installatie wordt het tapijt rechtstreeks op de vloer gelijmd. De vloer moet heel glad zijn, omdat onvolkomenheden in de vloer zichtbaar zullen zijn. Oneffenheden in de vloer kunnen slijtage veroorzaken. Bij dubbel lijmen wordt eerst een tapijt kussen op de vloer gelijmd en vervolgens wordt het tapijt op het tapijt kussen gelijmd.

Het goed leggen van een tapijt vereist veel ervaring, maar ook het juiste gereedschap.Als je niet de juiste tools hebt om mee te werken zal je tapijt niet mooi strak op de vloer gelegd kunnen worden. Een belangrijk middel dat je nodig hebt is tapijtlijm, want zonder tapijtlijm kun je geen tapijt leggen.

Als je eenmaal een tapijt hebt uitgekozen, is de eerste stap om te installeren, berekenen hoeveel ruimte je hebt en hoeveel tapijt je moet kopen. Je kunt als volgt te werk gaan:

Maak een schets van het gebied dat voorzien zal worden van vloerbedekking en noteer de afmetingen, waaronder:

o Totale maximale lengte van de kamer

o Totale maximale breedte van de kamer

 

Je kunt een tapijt op twee manieren leggen:

 

  1. Het Tapijt kan direct op de vloer worden gelijmd,

  2. Het tapijt kan worden gelijmd op een pad dat op de vloer wordt gelijmd.

 

Welke tapijtlijm?

In 2001 werd het drukvat lijm geïntroduceerd in zowel Nederland als België.

Deze tapijtlijm in drukvat van Meiboom, voldoet aan alle eisen om het leggen van een tapijt voor vakmensen, en “doe het zelvers” te vergemakkelijken. Dit drukvat systeem, van 22 liter met tapijtlijm heeft een ware revolutie teweeg gebracht, voor wat betreft het leggen van tapijten en wordt nu overal toegepast.

 

Voor meer info : https://www.spuitlijmconcurrent.nl/tapijtlijm