Looks 4 you
Image default
Sport

Polderkarper

Na enkele keer door de polder te lopen, blijkt er toch wat karper in de polder gangen te zitten. Nu enkele weken hard werken wordt het dan toch eens tijd om ’s avonds te ontspannen, aldus een spannende jacht te openen op deze polderkarper. Wat al snel duidelijk wordt, is dat de karper meer dan schuw is. Bij het geringste geluid zijn de stofwolken in het water duidelijk waarneembaar. Daarna volgend de bekende V-patronen in het water en de kans op vangst is verkeken. Na deze eerste ervaring, ofwel frustratie, moet het dan maar een andere avond gebeuren. Om de kans voor een volgende keer te vergroten, worden enkele stekjes in de polder licht aangevoerd. Met de nodige witvis zal zeker een deel worden weggevreten, maar dat is niet erg. Ben namelijk in de overtuiging dat deze witvis juist bij kan dragen in de vangsten. Ze zorgen namelijk voor veel tumult onder water wat de karpers juist kunnen aantrekken. Ook de verspreide voedseldeeltjes, te klein voor karper, attenderen karpers toch op de aanwezigheid van een potentiële voedselbron. 

Bij de hengelsport winkel worden enkele kilo’s kleine pellets gehaald en donkere kleur boilies. De aanwezigheid van eenden en zwanen, brengt er toe dat het voer en haakaas niet te opzichtig mag zijn. Met een maximale diepte van 1 meter is het niet handig om dit erg visueel te maken. De ervaring is namelijk dat deze watervogels wel degelijk karpers kunnen verjagen. 

Elke avond stap ik er op uit om de stekken te voorzien van enkele handjes pellets en boillies. Dit wordt verder aangevuld met zoete blik mais. In combinatie is dit een aantrekkelijk voertje voor de aanwezige karpers. De kracht van deze voerstekjes is het geven van rust. Het aanschouwen van karper op de spot en deze meteen afromen. Heeft op de korte termijn veel resultaat, maar op de langere termijn zal de karper deze stekken snel links laten liggen. Enkel de witvis zal profiteren van het aas. Na 2 weken wordt de eerste sessie gepland. Korte conclusie is dat de vismolen overuren heeft gedraaid. Met 6 karpers tot 16 pond een erg geslaagde avond. Ook de weken erna blijft er continu karper op de verschillende stekken gevangen worden. Heerlijk om zo dicht bij huis aan de slag te zijn.

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/