Looks 4 you
Image default
Sport

Keepershandschoenen gebruiken anno 2020

Keepershandschoenen zijn essentieel voor de verdediging van elk voetbalteam, samen met de keepers die ze dragen. Ze verbeteren de grip, dempen de hand en helpen uiteindelijk doelmannen om de bal te blokkeren, vangen en slaan.

Eigenschappen

Keepershandschoenen kunnen een gecompliceerde aankoop lijken vanwege de overweldigende variaties die beschikbaar zijn. De variaties zijn te vinden in vijf hoofdonderdelen van de handschoen: de handpalm, vingerbescherming, snij-, backhand- en sluitsysteem. Het is belangrijk om de handschoen te kiezen met de eigenschappen die wenselijk zijn voor jouw hand.

Wat is de palm?

De handpalm is belangrijk omdat dit keepers in staat stelt de bal te vangen. De palm kan een gladde laag zijn, harde grondelementen bevatten of een gestructureerd patroon hebben. Harde grondelementen kunnen worden toegevoegd aan handschoenen die bedoeld zijn voor kunstgrasvelden, zodat ze zowel duurzamer worden als meer “plakkerigheid” bevatten. Gestructureerde patronen zijn gunstig voor gebruik in natte omstandigheden omdat ze de grip behouden en tegelijkertijd water van het oppervlak van de handpalm verspreiden. Wedstrijdhandschoenen hebben een fijnere handpalm met de beste grip, maar compromissen op het gebied van duurzaamheid. Trainingshandschoenen hebben een dichtere handpalm met meer synthetische materialen om ze duurzamer te maken, maar brengen tegelijkertijd de gripkwaliteit in gevaar.

Wat is vingerbescherming?

Vingerbescherming is meestal gemaakt van plastic en wordt in de backhand geplaatst om een onnatuurlijke buiging of buiging te voorkomen bij het opslaan van schoten met een hoge impact. Voor jonge keepers voorkomen vingerstekels blessures terwijl ze techniek leren en de bal in hun nieuwe positie hanteren. Naarmate keepers hogere competitieniveaus bereiken, blijft vingerbescherming een persoonlijke voorkeur. Het kan de voorkeur hebben als een doelverdediger een geschiedenis van blessures heeft. Het is belangrijk om te beseffen dat vingerbescherming niet alle verwondingen voorkomt, noch beschermt tegen stoten en stoten met vingers.

Het kan verwijderbaar of niet-verwijderbaar zijn. Verwijderbare vingerstekels zijn meestal toegankelijk via een ritssluiting of zakje met klittenband op de backhand. Met verwijderbare vingerbescherming kunnen keepers de handschoen aanpassen aan hun unieke behoeften. Voor keepers die weten dat ze vingerstekels willen, zullen tevreden zijn. Vingerbescherming kan bestaan uit stekels voor alle vijf vingers, terwijl andere bescherming voor vier vingers hebben. Handschoenen met slechts vier stekels hebben geen duimrug. De stekels zijn gesegmenteerd (stijf) of flexibel (buigzaam). Gesegmenteerde stekels buigen naar voren (maar niet naar achteren) om hyperextensie van de vingers te voorkomen. Dit is de meest voorkomende vorm van vingerbescherming. Flexibele stekels buigen naar voren en naar achteren en zijn ontworpen om de vingers te ondersteunen, schokken te verspreiden en flexibel te houden. Meer informatie over de vingerberscherming kun je vinden op de website van Voetbalshop.nl.