Looks 4 you
Image default
Architectuur

De voor- en nadelen van een rieten dak

Mensen vinden over het algemeen rieten dakbedekking erg mooi op een huis. Riet wordt al heel lang gebruikt in Nederland om de daken van woningen mee te bedekken. Het is daarbij ook erg slim om met riet aan de slag te gaan, want naast dat het er mooi uitziet is het heel duurzaam en isoleert het je woning goed. Hierdoor zal het in de zomer niet heel erg warm worden in huis en in de winter niet zo heel koud. Daarnaast geeft het natuurlijk ook gewoon een heerlijke sfeer aan je huis. Riet kleurt namelijk mee met wat het weer doet, wanneer het regent zal riet donkerder worden en wanneer de zon schijnt wordt het weer lichter.

 

Een rieten dak heeft naast voordelen ook nadelen. De belangrijkste redenen waarom mensen overstappen van een rieten dak naar reguliere dakpannen, is omdat een rieten dak gewoonweg veel meer brandrisico met zich meebrengt. Vandaag de dag met enkele nieuwe technieken is de brandgevaarlijkheid minder een issue geworden, toch zijn mensen er vaak niet helemaal gerust bij. Er zijn vandaag de dag coatings en technieken om het brandgevaar van een rieten dak erg te verminderen. Om die reden zijn er wel steeds minder mensen die van riet naar dakpannen gaan.

 

Hoe lang gaat een rieten dak mee? Dat is een vraag die vaak door mensen wordt gesteld. Een rieten dak gaat over het algemeen zo’n vijf jaar minder lang mee dan dakpannen. Een rieten dak gaat gemiddeld 25 jaar mee en een dak met dakpannen dertig jaar. Ook vallen de uiteindelijke kosten van een rieten dak vaak hoger uit dan die van een pannendak. Een rieten dak kost meestal twee keer zoveel.

 

Duidelijke nadelen zijn de kosten van een rieten dak en de levensduur. Wanneer je wat meer te besteden hebt is een rieten dak erg leuk om op je huis te hebben en zeker aan te raden. het is een investering die jouw huis ook meer waard zal maken. Denk er in ieder geval altijd goed over na.

 

Voor meer info : https://www.rietwerk.nl/