Looks 4 you
Image default
Telefonie

Tips om je iPhone-batterijduur te verlengen

Is jouw Iphone ook om de haverklap leeg? Er zijn gelukkig wat trucjes om dit te verlengen. Als je benieuwd bent of jouw Iphone uberhaupt een batterijduur heeft die normaal is, kun je dit als volgt checken: 

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Gebruik.
  2. schrijf de tijdsduren op die achter ‘Gebruik’ en ‘Stand-by’ staan.
  3. Zet de iPhone in standby-stand.
  4. Als je vijf minuten later kijkt moet de standby-tijd met vijf minuten zijn toegenomen. De gebruiksduur mag met maximaal één minuut zijn toegenomen.

Hier volgen wat handige tips voor een goede gebruiksduur!

Tips om de batterijduur te verlengen

Met deze tips kan je ervoor zorgen dat je Iphone batterij zolang mogelijk meegaat. Soms is het een individuele app die veel stroom verbruikt, en sms is het alleen een kwestie van de schakelaar omzetten. Het kan zijn dat niet elke weergegeven oplossen toepasbaar zal zijn voor jouw, maar het is het overwegen is ieder geval waard!

Bluetooth: Schakel Bluetooth uit als je het niet gebruikt. Dit doe je via Instellingen > Bluetooth. As je Iphone keer op keer een connectie gaat maken met bluetooth apparaten, zoals toetsenborden, Apple watch bandjes en dergelijke, kost dat energie.

Helderheid: De energieverslinders der energieverslinders van je Iphone: je scherm. Zet de helderheid van het scherm een paar tinten lager via Instellingen > Helderheid en achtergrond. De sneltoets hiervan is ook snel te bereiken via het Bedieningspaneel.

Push-berichten: Er zijn aardig wat apps die werken met push-berichten. Sommige wil je ontvangen, zoals Whatsapp en Facebook. Maar push-berichten van games, waarvan je ook niet eens meer wist dat je die had, die zijn je batterijverbruik niet waard! Ga naar Instellingen > Berichtencentrum en zet ze uit voor specifieke apps.

Facebook en WhatsApp: Deze apps zijn aardig hongerig en passen verschillende methodes toe om e hele tijd actief te kunnen werken in je telefoon. Ze communiceren vrijwel continu met de server, wat dus aardig veel batterij kost. Via Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond kun je het ophalen van data uitschakelen.Ook is het handig om ocatievoorzieningen uit de schakelen.

Beweging: in iOS 7 kun je de animaties uitschakelen die worden toegepast bij het openen en sluiten van apps. Dit hebben ze gedaan met de gedachte dat als mensen misselijk of onwel worden van de wilde bewegingen, ze hier iets aan kunnen doen. Je kunt het dus uitzetten om batterij te besparen. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging.

Wallpaper: Kies liever voor een stilstande wallpaper, in plaats van een wallapaper met allemaal gekke animaties. Dit verbruikt veel minder energie. Via Instellingen > Achtergrond en helderheid > Kies achtergrond > Stilstaand kies je een stilstaande wallpaper.

Trillen: Bij inkomende telefoongesprekken en notificaties word je gewaarschuwd met een boodschap op het scherm en een audiovisuele boodschap. Staat het geluid uit, dan zal je Iphone trillen, en uiteraard kost dit energie. Ga naar Instellingen > Geluiden > Trillen bij geluid uit om vibraties uit te schakelen die niet nodig zijn.

Locatiediensten: Locatiediensten zorgen ervoor ddat je op bepaalde plekken een notificati krijgt, dat kan overal zijn, in de kroeg, in de supermarkt of bij een vriend. Locatievoorzieningen zijn flinke energievreters. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en dan kan je de ocatievoorzieningen voor specifieke apps uitschakelen.

Siri: Schakel de ‘Hé, Siri’-functie van Siri op de iPhone 6s uit. Anders controleert je Iphone non-stop of er ‘Hé, Siri’ geroepen wordt. Als je Siri altijd activeert via de homeknop, kun je de ‘Hé, Siri’-functie net zo goed uitschakelen. Zeker, aangezien hij meetal toch wel opstart als je niet eens ‘Hé, Siri’ hebt gezegd. Je vindt de functie via Instellingen > Algemeen > Siri > Hé, Siri.

Gedrag: Menselijk gedrag, dit is misschien wel de grootste energievreter. Het is tegenwoordig bijna een obessie om frequentieel je Facebook, Whatsapp of Twitter te checken, maar bevorderlijk voor je batterij is het zeker niet. PRobeer deze gewoonte dus goed af te leren, en al helemaal is je op plekken met gezelschap bent! Niemand wil ”die” vriend zijn die de hele dag op zijn mobiel zit!

Voor meer info :