Looks 4 you
Image default
Kinderen

Hoe een pasgeboren baby op de juiste manier borstvoeding te geven

De eerste stap in het geven van borstvoeding aan je baby is om ontspannen en kalm te zijn. Het is het beste om met je armen naast je te zitten en je lichaam is niet voorovergebogen. Houd je borst plat tegen de borst van de baby en zorg ervoor dat de tepel waterpas bij de neus ligt. Als het hoofd naar achteren kantelt, kan de tepel langs het harde dak van de mond gaan en tegen het zachte gehemelte terechtkomen.

Zodra je baby begint te voeden, moet je ervoor zorgen dat de borst op het hoogste punt is. Als je zogen wilt voorkomen, houd je de borst bij de tepel. Het moet aan de basis van de tepel zijn. Zodra de tepel van de baby de borst raakt, kun je hem voorzichtig wegdrukken. Houd er rekening mee dat de nek van je pasgeboren baby stijf kan zijn. Als je een nieuwe moeder bent, is dit geen probleem.

Als je een nieuwe moeder bent, zijn er een paar tips om je te helpen je baby borstvoeding te geven. De mond van je baby moet wijd open staan terwijl je hem vasthoudt. De tepel moet omhoog wijzen naar het dak van de mond. Wanneer de baby klaar is om te voeden, kunt je je vinger in zijn of haar mond steken. Houd vervolgens je borst in de buurt van de mond van de baby en maak hem langzaam los.

Tijdens het voeden moet je baby een klein beetje borst en tepel vasthouden. De tepel moet ongeveer een halve centimeter verwijderd zijn van de mond van je baby. Als het kind tevreden is met de melk, kunt je je vinger voorzichtig uit de mond verwijderen. Je kan doorgaan met het geven van borstvoeding aan je baby totdat de melk is geconsumeerd. Nadat je baby tevreden is met het eten, kun je doorgaan naar de volgende borst.

Als je baby klaar is om te voeden, houd de borst dan zo dicht mogelijk bij zijn mond. Een klein stukje borst is prima voor de eerste paar voedingen. Naarmate je baby groeit, wil je misschien zo vaak mogelijk van borst wisselen. Je baby zal een sterke voorkeur hebben voor de ene borst boven de andere. Als je een keuze hebt, kun je proberen over te schakelen naar de andere borst zodra je baby er klaar voor is.

De eerste stap bij het geven van borstvoeding aan een pasgeboren baby is om je handen te wassen voordat je je baby voedt. Plaats de baby vervolgens voorzichtig op de borst in een geschikte positie voor borstvoeding. Als je de tepel van je baby wilt vasthouden, moet je je handpalm in de buurt van de mond van de baby drukken. Naarmate de baby groeit, moet je je vingers gebruiken om de tepel te ondersteunen.

Bekijk hier onze blog over baby’s