Looks 4 you
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies je de juiste afmeting voor je enkelbandje?

Hoe kies je de juiste afmeting voor je enkelbandje?

Ben jij ook dol op enkelbandjes? Met dit unieke sieraad maak je je zomerse outfit helemaal af. Je geeft een persoonlijke touch aan jouw outfit. Maar enkelbandjes zijn er in vele soorten en maten. Hoe kies je nu de juiste maat? En waarom zou je de maat opmeten, de meeste enkelbandjes hebben toch verlengkettinkjes?

Waarom wil je een passend enkelbandje hebben?

De ene enkel is de andere niet. Je zult merken dat het verschil best wel groot is. En je zult maar net jouw favoriete exemplaar hebben aangeschaft en dan blijkt hij veel te los te zitten. Dan hangt de enkelketting steeds in je sneaker. Dat zit niet lekker. Of het past maar net of erger nog, net niet en zit het te strak. Naast dat dat niet lekker zit is een te strak enkelbandje ook niet mooi om te zien.

Meten is weten

De beste manier is het opmeten van de enkel. Net boven de enkelknobbel. Het makkelijkste is om dat met een flexibele centimeter te doen. Je kunt ook gebruik maken van een touwtje, wat je dan later weer nameet met een liniaal. Oké, je hebt nu de omtrek van je enkel maar je wilt niet dat je enkelbandje te strak zit. Dus tel bij de lengte nog 1 of 2 centimeter op. Je hebt nu de ideale afmeting te pakken.

Enkelbandje met een schuifknoop of een verlengketting?

Je hebt misschien wel al gezien dat er meerdere soorten enkelbandjes zijn. Welke je kiest is ook een kwestie van smaak. Met een verlengketting kun je exact zien of het sieraad jouw past. Mits de afmetingen er bij staan vermeld. (een must als je het mij vraagt!) Bandjes met een schuifknoop zijn wel wat vaker geschikt voor de brede enkels. Ze kunnen nu eenmaal wat wijder worden gemaakt. Hou er wel rekening mee, dat deze variant nog over je voet moet. Daar zul je wat ruimte voor moeten overhouden. Normaal gesproken is daar al rekening mee gehouden bij de afmeting van de bandjes.

Extra lange enkelbandjes

Voor brede enkels heeft Enkelversiering een uitgebreide collectie extra lange enkelbandjes. Zodat je nooit meer hoeft te shoppen in een winkel waar je meer dan de helft niet past. Ook is het mogelijk om een extra verlengkettinkje erbij te bestellen om jouw favoriete enkelsieraad nog net een stukje langer te maken.

Klaar om te kiezen?

Nu je weet welke maat je moet kiezen voor je enkelbandje kun je gaan shoppen. Kies jij voor een enkelbandje met gekleurde kralen? Of liever met bedels? Een zilver of een gouden enkelbandje? Er is keus genoeg! Laat de zomer maar komen!

https://enkelversiering.nl