Looks 4 you
Image default
Bedrijven

Met de papierpers afval reduceren

Een grote papierpers is een steeds meer voorkomend apparaat dat bij veel bedrijven wordt ingezet. Tegenwoordig wordt alles namelijk in kartonnen verpakkingsmaterialen geleverd. Eigenlijk heel slecht voor het milieu, maar wel beter dan de plastic verpakkingen. Daarnaast is het zo dan karton wel gerecycled kan worden waardoor de schade voor het milieu wordt beperkt. De papierpers zorgt er voor dat al het karton goed wordt opgeslagen en bij elkaar wordt gestampt, waardoor er hierna weer nieuwe materialen van kunnen worden gemaakt. Karton komt voor in veel soorten en maten en ieder bedrijf heeft hier wel mee te maken. of je nou een pakketje  besteld bij Bol.com of dat je met je bedrijf veel pakketten moet versturen of bijvoorbeeld een supermarkt die veel verpakt krijgt in karton.

 

Minder lucht, meer ruimte

De kartonnen dozen bevatten allemaal heel veel lucht en nemen daarom veel ruimte in beslag. Met de papierpers is dat verleden tijd. Om alles handmatig klein  te gaan maken is zeker niet de bedoeling, want dat kost onwijs veel tijd, mankracht en energie. Dat kan je natuurlijk wel voor iets beters gebruiken. Maar om dit toch te laten verkleinen is de papierpers een zeer handig middel die dit allemaal voor je doet. Het karton wordt in de papierpers gegooid en wanneer je dan op een knop drukt wordt het karton gemalen en kleiner gemaakt. Uiteindelijk wordt dit een grote hoop aan karton.

 

Balen worden weer gerecycled

De balen aan karton, zoals dit wordt genoemd, worden vervolgens opgehaald en afgevoerd Het scheelt je dus ook een hoop transportkosten, omdat je nu veel langer doet met de voorraad aan kartonnen dozen. Je hoeft niet iedere keer een bak te legen, maar dit hoeft maar liefst 90% minder. Want dat is hoeveel karton er wordt gereduceerd met de papierpers. Hierna wordt het hergebruikt.