Looks 4 you
Image default
Bedrijven

Dit zijn de trends voor kinderkleding in 2022!

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Hoog tijd om te gaan kijken naar de kinderkleding trends van het aankomende jaar. Benieuwd naar wat de mode gaat doen aankomend jaar? Of je nu zoekt naar baby meisjes kleren of naar kleding waar je oudere kinderen lekker in kunnen ravotten, wij helpen je om je kinderen naar de laatste stijl te kleden. Lees verder en kom erachter hoe jij jouw kinderen helemaal hip het nieuwe jaar in laat gaan!

Duurzaamheid is het helemaal

Een trend waarvan voorspeld wordt dat hij in 2022 een hoge vlucht zal nemen, is de aandacht voor natuurlijke en duurzame materialen. Hennep, bamboe en katoen worden volgend jaar allemaal groot. Verwacht dat kleding van deze materialen populairder wordt. Je kunt ook verwachten dat er meer kleding van gerecycleerde materialen gemaakt wordt. Daarnaast is het hartstikke hip om kinderkleding te hergebruiken. Denk er bijvoorbeeld aan om kleding te halen bij familie of bij vintage winkels.

Wees niet bang voor felle kleuren

Een andere trend voor 2022 zijn gedurfde kleuren. Kinderen zullen fellere kleuren dragen dan ooit tevoren. Als je wilt dat je kind opvalt in een menigte, zoek dan volgend jaar naar felgekleurde kleding. Op een vergelijkbare manier moet je niet verbaasd zijn als je kind kleding met regenboogkleuren begint te dragen. Het kleurenspectrum is helemaal in op dit moment en er wordt voorspeld dat dat nog minstens een jaar zo zal blijven.

Patronen en afbeeldingen zullen we veel zien

Naast fellere kleuren, verwacht in 2022 meer patronen en afbeeldingen op kinderkleding te zien. Deze trend varieert van schreeuwerige en drukke patronen tot eenvoudige grafische ontwerpen. Hoe dan ook, patronen zullen volgend jaar een grote trend zijn.Wees tegelijk ook niet verbaasd als je kinderen kleding ziet dragen met unieke prints. Alles van stripfiguren tot kunstprints zal waarschijnlijk erg trendy worden voor 2022. Maar als je op zoek bent naar iets eenvoudigs en klassieks, kijk dan volgend jaar uit naar effen gekleurde kledingstukken. En nu we het toch over print hebben: dierenprints gaan nergens heen! Luipaardvlekken en zebrastrepen zijn nog steeds overal te zien en zullen naar verwachting ook in 2022 de mode blijven domineren.

Athleisure blijft hot

Een andere trend die we verwachten voor komend jaar is de aanhoudende populariteit van athleisure kleding. Kleding die zowel voor sport als voor dagelijkse activiteiten gedragen kan worden, wordt steeds populairder. Dit is goed nieuws voor ouders, want het betekent dat kinderen tegelijk comfortabel en stijlvol kunnen blijven. Dus als je kind graag rent, springt en speelt, zorg dan dat je voor het nieuwe jaar wat athleisure kleding in voorraad hebt!

Genderneutraliteit wordt steeds populairder

Last but not least is een trend om in de gaten te houden genderneutraliteit. Steeds meer ouders kiezen ervoor om de kleding van hun kinderen niet van een bepaald geslacht te voorzien. Zo kunnen kinderen dragen waar ze zich het prettigst in voelen, ongeacht de maatschappelijke normen. Als gevolg daarvan kunnen we in 2022 meer uniseks kleding verwachten

Ga hip het nieuwe jaar in

Zo zie je maar weer dat mode altijd in ontwikkeling is! Houd je ogen open voor deze trends als je in het nieuwe jaar voor je kinderen gaat winkelen. En wie weet, misschien wil je zelf ook wel op een paar van deze trends inspringen! Zo met de feestdagen is natuurlijk het ideale moment om je kinderen lekker te verwennen en onder te dompelen in de laatste mode. Misschien is een mooie Name It spencer wel een mooi cadeau voor tijdens de feestdagen. Zo zit je er met kerst niet alleen hartstikke warm, maar ook heel stijlvol bij!