Looks 4 you
Image default
Auto's en Motoren

Het actuele aanbod van autoverzekeringen

Autoverzekering; je ontkomt er niet aan. Als je de bezitter/eigenaar van een auto bent, ben je conform de wet verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het gaat hierbij om een WA autoverzekering die verplicht is, maar je kunt uit nog meer autoverzekeringen kiezen. Feit is dat het actuele aanbod van autoverzekeringen behoorlijk uitgebreid is. Juist doordat het aanbod zo divers is, is het zaak dat je een goede vergelijking gaat maken. Alléén op die manier kun je de juiste autoverzekering af gaan sluiten.

Let goed op de dekking

Allereerst is het goed om naar de verschillende soorten dekkingen te kijken. Je kunt voor de verplichte WA autoverzekering kiezen, maar die verzekering is niet echt uitgebreid te noemen. Als je voor een hele uitgebreide autoverzekering wilt gaan, kies je voor de WA volledig casco. Als je daar graag tussenin wilt zitten, kun je ook nog voor de WA beperkt casco autoverzekering kiezen. Hoe je nou de beste dekking uit kunt kiezen? Dat doe je door naar de leeftijd en waarde van jouw auto te kijken. Indien je een jonge auto hebt (maximaal 5 jaar), kies je het beste voor een WA volledig casco verzekering. Indien je een oude auto hebt, kies je het beste voor een WA autoverzekering.

Let goed op de voorwaarden

Tevens is het aan te raden om goed naar de voorwaarden van de autoverzekeringen te kijken. Wát is er precies verzekerd? Tegen welke bedragen ben je verzekerd? Hoeveel eigen risico moet je betalen? Wat gebeurt er als jouw auto onverhoopt gestolen wordt? Op dergelijke vragen moet je voor jezelf ook een goed antwoord in de polissen zien te vinden.

Let goed op de verzekeringsmaatschappijen

Ga je voor een autoverzekering van SNS? Of kies je voor een autoverzekering van één van de vele andere verzekeringsmaatschappijen? Als je autoverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, kom je al snel meerdere maatschappijen tegen. Sterker nog: heel veel maatschappijen zelfs. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking tussen de verschillende verzekeringsmaatschappij.