Looks 4 you
Image default
Aanbiedingen

Zo koop je de beste stofzuiger

Een stofzuiger is een apparaat dat vrijwel iedereen in huis heeft. Er zijn allerlei verschillende stofzuigers op de markt, met elk hun eigen eigenschappen. Hoe vind je nou eigenlijk de beste stofzuiger? Met onderstaande tips wordt het selecteren van een goede stofzuiger een stuk makkelijker.

Een stofzuiger met of zonder zak?

Je kunt een stofzuiger kopen met of zonder zak. Wat zijn hiervan dan precies de voor- en nadelen? Over het algemeen geldt dat een stofzuiger met zak beter werkt bij de haren van bijvoorbeeld een tapijt, of een bank. De verschillen in vermogen worden steeds kleiner. Wel is een stofzuiger met zak makkelijker te legen dan een variant zonder zak. Ook wanneer je last hebt van allergieën is een stofzuiger met zak vaak beter. Het grote voordeel van een stofzuiger zonder zak is natuurlijk de aanschafprijs.

Het vermogen van een stofzuiger

Een ander belangrijk aspect is natuurlijk de zuigkracht. Dit wil echter niet altijd zeggen dat een stofzuiger met meer wattage meer zuigkracht hebben. Je vindt tegenwoordig zelfs nooit meer stofzuigers die meer dan 900 watt hebben. Uit een stofzuiger test van grotere bedrijven kun je vaak zien welke stofzuigers een goede zuigkracht hebben.

Het geluid van een stofzuiger

Een stofzuiger maakt altijd geluid, en dat kan behoorlijk irritant zijn. Tegenwoordig wordt er veel gedaan om een stofzuiger zo stil mogelijk te maken. Er zijn ook regels voor die zeggen dat een stofzuiger nooit meer dan 80 decibel mogen produceren. De meeste komen daar echter niet meer aan, 60 decibel is vaak maximaal. Let hier altijd goed op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Het gebruiksgemak

Een zeer belangrijk punt bij het kopen van een stofzuiger is natuurlijk het gebruiksgemak. Je moet hem makkelijk overal en altijd kunnen gebruiken, zonder irritaties. De lengte van de snoer is hierbij belangrijk, zodat je hier niet mee zit te stoeien. Ook een goede accu is van belang. Let daarnaast op het gewicht van de stofzuiger, want dat draagt ook veel bij aan het gebruiksgemak van je stofzuiger. Zeker wanneer je een stofzuiger vaak moet tillen is dit wel belangrijk. Tot slot kun je nog kijken naar de lengte van de buis, en of deze verstelbaar is.

 

 

https://www.gereedschap-expert.nl/