Looks 4 you
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten aanhangwagens

Verschillende soorten aanhangwagens 

Er zijn erg veel verschillende soorten aanhangwagens in omloop. Welke aanhangwagen het beste bij jou past, is lastig in te schatten. Welke rijbewijs jij nodig bent en welke hoeveelheid jouw auto kan trekken is afhankelijk van een aantal factoren. De lengte en het gewicht spelen hierbij een grote rol. Wij bespreken graag een aantal verschillende aanhangwagens met jou, zodat je beeld krijgt van een aantal verschillende aanhangers. 

 

Plateau aanhangers

Een plateauwagen is een aanhangwagen waar de laadbak zich boven de wielen bevindt. De aanhangwagen wordt op deze manier niet breder door haar wielen, waardoor smalle straten ook goed bereikbaar blijven.  Een groot voordeel van deze aanhangwagen zijn de zijboorden die geopend kunnen worden. Door middel van deze zijboorden kan er gemakkelijk worden geladen en gelost. Een heftruck bijvoorbeeld kan op deze manier gemakkelijk de pallets in de aanhangwagen laden. 

 

Kippers 

De kipper is een veelzijdige aanhanger. De kippers zijn in principe vergelijkbaar met de plateauwagens. Het verschil zit hem in de kiepfunctie. Bij een kipper kan de laadvloer eenvoudig worden gekiept en bij de plateauwagens hebben we deze functie over het algemeen niet. Een kipper wordt veel gebruikt bij het vervoeren van losse materialen, zoals zand. Het zand is gemakkelijk uit te laden op de door jouw gewenste locatie. 

 

Gesloten aanhangwagens 

Een gesloten aanhangwagen is ideaal wanneer de lading droog vervoerd moet worden of afgeschermd moet zijn van de buitenwereld. De panelen van deze aanhanger zijn zodanig afgesloten dat er  geen water kan binnendringen in de aanhangwagen. De aanhanger is vaak verkrijgbaar in verschillende formaten, zodat hij te gebruiken is voor meerdere doeleinden. Tijdens een verhuizing is het de bedoeling dat meubilair en andere zaken droog blijven tijdens de reis. Een gesloten aanhangwagen is dus geschikt voor een verhuizing. 

 

Autotransporter 

Door gebruik te maken van een autotransporter kan je eenvoudig een auto vervoeren. Vaak zie je dat professionele bedrijven gebruik maken van een autotransporter. Bij een schade herstelbedrijf maakt men bijvoorbeeld gebruik van een autotransporter. Auto’s met schade kunnen door middel van een autotransporter eenvoudig worden opgehaald en weer worden afgeleverd. Daarnaast wordt een autotransporter ook particulier gebruikt bij onze autoliefhebbers. Wanneer een familielid actief deelneemt aan autoraces, kan de auto ook vervoerd worden door middel van een autotransporter. Een raceauto mag namelijk vaak niet over de openbare wegen rijden.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/