Looks 4 you
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor als je gaat verhuizen

3 tips voor als je gaat verhuizen

Staat er binnenkort een verhuizing op de planning? Spannend en waarschijnlijk een hoop geregel. Je wilt natuurlijk niet dat de helft wordt vergeten en het een en al chaos wordt. Op de dag zelf moet er veel gebeuren: alle spullen in het nieuwe huis krijgen, zorgen dat de eerste spullen op de juiste plek komen en schoonmaken. Dit zijn een aantal klussen die moeten gebeuren. Misschien wil je nog wel veel meer, zoals een muurtje schilderen of behangen, maar bedenk ook dat er een keer een eind aan de dag zit. Zorg er dus voor dat je voor jezelf opschrijft wat er allemaal moet gebeuren en schat in wat er realistisch is, om op één dag te doen. Hierbij kun je beter iets minder plannen en dan vast tijd over hebben voor een andere taak, dan dat je achteraf te hoge verwachtingen had. Vaak duren dingen namelijk langer dan verwacht en er gaat bijna altijd wel iets mis. Daarom lees je hier handige tips, om goed voorbereid te zijn!

 

Verhuizen doe je niet alleen

Ook als je op jezelf gaat wonen, is het een flinke  uitdaging om de verhuizing in je eentje te doen. Veel meubels zijn te zwaar om alleen te tillen of te ingewikkeld om alleen in elkaar te zetten. Ook zul je merken dat je het al snel niet meer overziet wanneer je alles zelf moet doen. Zorg er dus voor dat je vrienden en familie vraagt om te helpen. Het beste plan je een aantal momenten, waarop de meeste dingen moeten gebeuren. Op deze dagen kun je mensen vragen die je kunnen helpen. Het verhuizen gaat zo niet alleen sneller en makkelijker, maar is ook een stuk leuker!

 

Een goede planning is het halve werk

Zoals in de inleiding al genoemd, moet er veel gebeuren. Daarom is het belangrijk om goed te plannen en niet gewoon in het wilde weg te beginnen. Wil je graag verven? Dan kan het verstandig zijn om hiermee te beginnen voordat de vloer erin ligt of voordat je zware kasten voor de muur staan. Ook moet je erover nadenken hoe je je spullen van A naar B gaat krijgen. Past alles in de auto of heb je een verhuiswagen nodig? Je kunt ook een aanhangwagen huren, om de grote meubels in een keer te kunnen verhuizen. Denk hier goed over na en zoek op tijd uit, waar je er eentje kunt huren. 

 

Begin op tijd

Tot slot is het belangrijk om op tijd te beginnen. Zoals we net al zeiden, moet je sommige dingen zoals de aanhangwagen al een poosje van tevoren huren. Ook moet je uitzoeken of je gewoon in je straat kunt parkeren of dat je hiervoor een vergunning nodig hebt. Denk er ook zeker alvast over na hoe je de woning wilt gaan inrichten, zodat je de verhuisdozen meteen in de juiste ruimte kunt zetten. Dit zal uiteindelijk voor orde zorgen en voorkomt chaos. Ook zul je minder snel dingen kwijtraken. Vergeet niet om op de dozen te schrijven wat erin zit.

 

https://www.123machineverhuur.nl/