Looks 4 you
Image default
Zakelijke dienstverlening

Loopbaanadvies, outplacement en coaching

In ieders leven en loopbaan komen momenten voor waarin vragen zich opdringen als:

Welke keuzes heb ik in het verleden gemaakt?

Waar wil ik nu eigenlijk naar toe?

Hoe kan ik komen waar ik wil zijn?

Loopbaanbegeleiding of outplacement helpt je om antwoorden te vinden op deze vragen.

In een individueel begeleidingstraject ga je op zoek naar wat je wezenlijk drijft in leven en werk. Naar wat jou in beweging brengt en energie geeft. En naar de betekenis daarvan voor nu en in de toekomst.

Je eigen levensverhaal, je ‘biografie’ wordt als uitgangspunt gebruikt voor de begeleiding. Door terug te blikken op je eigen leven vergroot je je inzicht in je drijfveren en kun je jouw keuzes vanuit een nieuw perspectief gaan bezien. Maatwerkopdrachten ondersteunen je bij het vinden van de volgende koers in je loopbaan.

Een loopbaan- of outplacementtraject bestaat veelal uit meerdere individuele gesprekken van anderhalf uur (eenmaal per twee weken). In de eerste helft van het traject wordt er meestal gefocust op het ontdekken van nieuw perspectief en hoe je dit kan bereiken. In de tweede helft wordt er ook daadwerkelijk gezocht naar de nieuwe baan. In dat laatste geval gaat het dan vooral om outplacement (van werk naar werk).

Van een werknemer wordt verwacht dat hij zich kan handhaven in zijn functie.

Maar soms loop je vast. In je functie, in de organisatie, in je eigen mogelijkheden of vaardigheden. Een coachingstraject helpt je om jouw dagelijkse praktijk onder de loep te nemen en start met een coachvraag die je zelf formuleert. Waar loop je tegen aan in je werk? Waarom? Welke verbeteringen wil je aanbrengen? Hoe pak je dat aan? Waar krijg je weer energie van? Hoe (her)vind je de balans tussen je eigen inzet en de eisen die aan je gesteld worden?

 
Outplacement wordt vooral ingezet bij ontslag van werknemers

Praktijkopdrachten worden afgestemd op je specifieke werksituatie. Je verwerft inzicht in je competenties en kwaliteiten. Je werkt aan de verbetering van je vaardigheden die je in je huidige functie nodig hebt.

https://www.outplacementverzekering.nl