Looks 4 you
Image default
Winkelen

Nieuws uit Beuningen

Beuningen is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente, die is gelegen in het zuiden van de provincie Gelderland. In Beuningen river onder meer het industrieterrein ‘Achter de Weel’. Verder beschikt de stad over een ziekenhuis, schouwburg en werkt het op het gebied van de recreatie mee aan allerlei activiteiten in het Bommelerwaard. Wat gaat er allemaal gebeuren in Beuningen? In dit artikel bespreken we het laatste nieuws uit de gemeente Beuningen.

Jongerenmarkt op het Warande-plein

Vorig jaar is er op het Warande-plein een jongerenmarkt geopend door jongeren vanuit Beuningen die hier kraampjes hadden staan. Afgelopen maand was de markt weer geopend. Er was onder meer het eerste muziekfestival JANIFEST met DJ Crystal en het voetbaltoernooi georganiseerd door Kick-Out United. Verder is er ook een speciale poëziehoek waar verschillende mannen en vrouwen instrumenten spelen en poëzie voordragen.

Herstelwerkzaamheden Groote Kerk

De Groote Kerk heeft de afgelopen jaren verschillende herstelwerkzaamheden ondergaan. De kerk was onder meer klaar met het vervangen van de dakpannen, het verven van de toren en het vervangen van de voordeur. De kerk is een van de meest bekende gebouwen in de gemeente Beuningen en de werkzaamheden hebben de kerk zeker een mooier gezicht gegeven. Ook is er voor het eerst eventuele gebruik van de kerk voor speciale evenementen toegankelijk.

Stichting JIT

Het doel van Stichting JIT is om jongeren uit Beuningen te helpen bij het starten van een eigen bedrijf. De stichting biedt zowel financiele als ondersteunende hulp aan starters in Beuningen. Onder de diensten van de stichting vallen ook coaching trajecten in verschillende technische vakgebieden, zoals marketing, ICT, boekhouding en financiën.

Beuningen op Meboer 2020

Het jaarlijkse evenement ‘Meboer’ word in oktober gehouden in Beuningen. Tijdens dit evenement worden ondernemers uit Beuningen en omliggende plaatsen op diverse manieren ondersteund. Er is onder meer een vakbeurs georganiseerd waar lokaal bedrijven hun producten kunnen tonen en verkopen. Verder worden er workshops gegeven op het gebied van marketing, boekhouden en financiën. Zo krijgen ondernemers in Beuningen de kans om hun bedrijf verder uit te breiden.

Conclusion

Beuningen is een belangrijke gemeente in de provicie Gelderland. Veel ondernemers en jongeren vinden hier diverse mogelijkheden om zich te ontwikkelen op verschillende gebieden. Bovendien zijn er tal van evenementen die het leven in Beuningen veraangenamen. Wil je meer weten over het laatste nieuws uit Beuningen? Neem dan een kijkje op De Beuninge Gids, om zo het beste uit je bezoek aan Beuningen te halen.