Looks 4 you
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je tijdens je volgende vakantie Cagliari moet ontdekken en er een auto moet huren

Cagliari is de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië. Deze prachtige hoofdstad staat bekend om zijn beroemde Castello, een middeleeuws ommuurd fort en stadsdeel dat hoog boven de rest van de stad uitsteekt. Cagliari is de perfecte vakantiebestemming op elk moment van het jaar.

Cagliari is een oude stad met een lange en rijke geschiedenis. Om de beste vakantie van je leven in Cagliari te hebben, kan je het beste een auto huren. Je zal verbaasd zijn dat veel mensen een huurauto gebruiken in Sardinië, niet alleen in Cagliari. Er zijn veel bekende autoverhuurbedrijven en sites waar je de autoverhuurdiensten kan vergelijken, waaronder:

 • Kayak
 • Autoitaly
 • AutoEurope
 • Rental Cars
 • Momondo

Je kan ook je hotel vragen om een vergelijking van huurauto’s en autoverhuurdiensten voor je uit te voeren om zo een goedkope huurauto en aanbiedingen te vinden. Vergelijk autoverhuurbedrijven zoals Green Motion, Thrifty, National, Rhodium, Enterprise, Dollar, Europcar, Payless, Hertz, Alamo, Avis, Goldcar, Sixt, Budget, Global Rent a Car, Surprice, Firefly, Keddy By Europcar, Flizzr, InterRent. Als je autoverhuurdiensten vergelijkt, is de kans groter dat je weet welk autoverhuurbedrijf wat aanbiedt en zo krijg je meer waar voor je geld.

Zodra je je huurauto gevonden hebt, is het tijd om de prachtige stad Cagliari te verkennen. Hier zijn de top 5 redenen waarom je Cagliari op Sardinië moet bezoeken.

1. Prachtig strand van Cagliari

Het prachtige beeldschone strand van Cagliari is de nummer één reden om Cagliari te bezoeken. Het kristalheldere blauwe water van de zee in contrast met het gouden zand van het strand van Cagliari is gewoon adembenemend. Het beroemde Poetto strand ligt op slechts enkele minuten afstand van het stadscentrum, waardoor het voor je gemakkelijk is om je huurauto in het stadscentrum te parkeren en naar het Poetto strand te lopen.

Er zijn vele andere prachtige stranden in de buurt van Cagliari die je kan bezoeken, zoals:

 • Cala Sintzias
 • Cala Pira
 • Mare Pintau
 • Punta Molentis
 • Scoglio di Peppino
 • Tuerredda
 • Cala Cipolla

2. Oude binnenstad van Cagliari

In het hart van het oude Cagliari bevindt zich een prachtig oud netwerk van smalle en kronkelige straatjes die je mee terug nemen naar de middeleeuwen. De oude stad Cagliari is verdeeld in vier districten – Castello, Marina, Villanova en Stampace.  Van deze vier is Castello de oudste wijk van Cagliari en een must om te bezoeken. Castello ligt ongeveer 100 meter boven de zeespiegel, ver boven de rest van de stad.

3. Vergeet niet te genieten van het eten

Cagliari is een van de beste plaatsen om de lekkerste zeevruchten te proeven. De verse vangst van de dag en de vele heerlijke bereidingen zijn het proberen waard. Probeer zeker de beroemde gefrituurde Orziadas, of zeeanemonen, gepaneerd in griesmeel en bloem en daarna gefrituurd in olie. Dit is een van de meest gevraagde en beroemdste gerechten van Cagliari.

4. De rijke cultuur van Cagliari

Dit is de perfecte kans om de vele musea van Cagliari te ontdekken. In het Archeologisch Museum van Cagliari vind je bijvoorbeeld de beroemde reuzen van Monte Prama. De Galerie voor Moderne Kunst bezit kunstwerken van vele Sardijnse kunstenaars. Het Anatomisch Wax Museum en de Nationale Kunstgalerie zijn andere belangrijke bestemmingen.

5. Ontdek de levensstijl

De mensen van Cagliari zijn een andere reden om deze prachtige stad te bezoeken. De vriendelijkheid van de lokale bevolking zal je het gevoel geven alsof je thuis bent. De mensen van Cagliari zijn optimistisch, sociaal, glimlachen en zijn zeer gastvrij – een reden te meer om Cagliari vandaag nog te bezoeken.

https://www.autoitaly.nl/