Looks 4 you
Image default
Mode en Kleding

De trucker cap

Er bestaan erg veel soorten petten en die hebben per soort dan ook nog eens allemaal variaties. Dan is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Daarom beschrijven we hier een populair soort pet, namelijk de trucker pet.

Het model van de trucker pet is eigenlijk hetzelfde model als dat van een baseball pet. Ze zijn gemaakt van 5 of 6 vlakken of panelen en hebben een gebogen klep en een butten bovenop. Het grote verschil tussen de twee soorten petten, is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Een baseball pet is meestal gemaakt van katoen, maar een trucker pet is gemaakt van gestoffeerd schuim met een voorpaneel aan de voorkant. De voorkant is vaak harder en staat wat omhoog, daardoor is de trucker pet vaak hoger dan baseball petten. Aan de achterkant van de pet zit een plastieke sluiting die aanpasbaar is. De rest van de trucker pet is gemaakt uit een soort plastieke gaas, ook wel mesh genoemd, waardoor de pet een ademende werking heeft. Daardoor is deze pet meer verkoelend in de zon of bij warm weer.

Die laatste eigenschap is nog een rechtstreeks resultaat van de doelgroep waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld waren. Deze caps werden namelijk in Amerika uitgevonden als promotiemateriaal voor landbouwbedrijven, vrachtwagenchauffeurs en boeren. Mensen met deze beroepen zijn vaak buiten aan het werk in de zon en in het warme weer. Daar komt dus ook de naam trucker pet vandaan.

Trucker caps worden vaak gekozen om te bedrukken. De hardere voorkant van gestoffeerd schuim leent zich perfect voor de bedrukking met een logo of een zelfgemaakt ontwerp. Dat is heel leuk voor allerlei omstandigheden. Er zijn bedrijven die trucker caps laten bedrukken met het bedrijfslogo om als promotiemateriaal te gebruiken of gewoon vriendengroepen die er eentje laten maken om samen te horen.

Voor meer info : https://www.snapbacks.nl/