Looks 4 you
Image default
Gezondheid

Een tennisracket dat bij jou past

Als je een goed tennisracket wilt kopen dan moet je de head Graphne hebben. Dit merk is ijzersterk en gemaakt van licht en kwalitatief sterk materiaal. De echte doorgewinterde tennissers onder ons die ervaring hebben met verschillende rackets hebben gelijk door dat ze een stukje kwaliteit in hun handen hebben. Maar wat is dit verschil nu en hoe ervaar je het als je het als je minder verstand van de verschillen hebt? Lees verder in dit artikel meer over tennisrackets.

 

Een tennisracket heeft verbazend veel invloed op een tennisspel. Je dat dit in de eerste instantie niet verwachten of denken, maar het is echt waar. Het zijn niet de aspecten individueel, maar samen die het een vrij groot verschil maken. Het eerste grote verschil is de stijfheid van de snaren. Doordat de haren stijver zijn of juist minder stijf kaatst de bal harder of zachter van je racket. Vooral als je dus ervaren bent en tactischer gaat spelen maakt dit een groot verschil. De zachte snaren zijn bedoeld om effect ballen mee te spelen en de harde snaren zijn ideaal om hard mee te slaan. Je kan natuurlijk ook voor de midden weg gaan om dat je allebei wilt. Het is per persoon verschillend wat nou echt fijn is.

 

Hiernaast is het heel belangrijk dat je kijkt naar het balanspunt. Dit is dus het punt waar de zwaartekracht ligt bij het racket. Stel dat het handvat zwaarder is, ligt het balanspunt verder naar achter. Dit heet ook wel een handle weight racket. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het meeste gewicht aan de blad kant van het racket ligt. Hierdoor is de bal meer geschikt voor controle. Hoe groter het blad, hoe harder je kan slaan.

 

Je ziet dat er vrij veel verschil zit in tennisrackets. Er is voor iedereen wel iets anders omdat deze punten in veel varianten voorkomen.

Voor meer info : https://www.kctennis.nl/