Looks 4 you
Image default
Entertainment

De meerwaarde van licht en geluid voor je concert

Licht en geluid: de basis voor jouw concert

Hoewel licht en geluid de basis zijn voor een concert hebben velen dit niet bewust door. En dat is zonde als je kijkt naar de mogelijkheden die deze apparaten bieden. Met zowel verlichting als met audio creëer jij sfeer. En dat geldt voor vele plekken: zelfs de saaiste locatie kan worden omgetoverd tot iets sfeervols. Er zijn dus genoeg mogelijkheden met licht en geluid. Ongeacht wat de stijl van het evenement is. Vanzelfsprekend past het ene beter dan het andere. Als je maar beseft dat de basis van je evenement bestaat uit licht en geluid.

Lichtshow

Denk bijvoorbeeld eens aan een lichtshow. Een podium met vele lampen erboven of erachter. Tijdens energieke optredens van bands en artiesten wordt deze ingezet om nog meer energie te creëren. Hoewel het publiek wellicht graag danst op alleen al de muziek, zal een lichtshow hen nog meer stimuleren om in beweging te komen. En daarbij staat het ook gewoon te gek om een lichtshow te zien terwijl jij als artiest of band op het podium staat. Het maakt de sfeer compleet. Maar denk ook eens aan de mogelijkheden van de andere kant van het spectrum: statisch licht. Met statisch licht kun je bijvoorbeeld een akoestisch concert juist erg in de juiste sfeer zetten. De rustige verlichting sluit dan perfect aan bij de rustige muziek. Er is dus genoeg keuze voor jouw evenement.

De bezoeker op één

Zet hierbij wel de bezoeker immer op de eerste plaats. Het is belangrijk dat deze het naar zijn of haar zin heeft. Per slot van rekening is de bezoeker degene waarvoor het concert is georganiseerd. Heeft deze het naar de zin, dan is de kans groot dat deze bij een volgende editie waar aanwezig is. Een situatie waarbij zowel de toeschouwers als de optredende artiesten of bands blij mee zijn. En jij als organisator van het concert uiteraard ook.

Specialist voor de beste hulp

Een verstandige zet zal zijn om een specialist in te schakelen voor de beste hulp. Leg aan hen jouw ideeën en wensen voor. Zij kunnen jou dan adviseren om voor bepaalde installaties licht en geluid te kiezen. Het aansluiten en installeren van de apparaten vergt ook een staaltje vakkennis. De expert op dit gebied kan jou dit bieden. Zo weet je zeker dat jouw concert voorzien is van het beste licht en geluid.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht-en-geluid/