Looks 4 you
Image default
Bedrijven

Schuine deur onder trap

Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte onder de trap. Met de juiste indeling maak je van de ruimte onder de trap een berging, wijnkelder, kledingkast, bureau of zelfs een badkamer. Bedenk dus goed waar je kasten voor dienen en hoe je deze wilt indelen. U kunt uw eigen plan maken of een voorbeeld geven aan een professional. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de ruimte af te sluiten. Dit is de handigste schuine deur die de volledige ruimte goed benut. Overweeg dan de draaikamer die de deur nodig heeft. Dit is maatwerk en hangt af van hoe steil de trap is. Een interessant idee is om de schuine deur aan de hoge kant op te hangen met luxe scharnieren. Of, voor moderne stijlen, kunt u het installeren met behulp van het Push-to-Open-mechanisme. Hierdoor is de deur nauwelijks zichtbaar en is de aanwezigheid van een trapkast daar niet zo evident.

De gemiddelde prijs voor een trapkast op maat ligt tussen de 500 en 1.000 euro per meter (inclusief btw en installatie). Laat je adviseren door de experts en er zit vast en zeker een kast met schuine deuren tussen die bij jouw interieur past. Ontvang een gratis offerte met onze offerteservice.

 

Ik ben een kast aan het maken onder de trap. Ik wil er nu een deur in plaatsen met een hoogte van ongeveer 2.10m en een breedte van ongeveer 0.90m.

Om het mooi af te maken (in dezelfde kleur geschilderd als de trap) wilde ik 15mm dikke MDF en scharnieren gebruiken voor de ophanging (weet niet of ze dat zo noemen…je zit in twee frames Losse scharniertypes en deuren roteren ). Vragen hierover:

1. Zouden 3 of 4 van deze scharnieren voldoende zijn om MDF-platen van deze afmetingen te ondersteunen?
2. Met 15 mm dik MDF heb je “genoeg vlees” om het scharnier vast te houden. De deur van onze meterkast is ook 15 mm dik, maar wij gebruiken meubelplanken of iets dergelijks (vind ik veel lichter).

Ik hoor ook graag andere suggesties.

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0983-schuine-deur-onder-trap.html