Looks 4 you
Image default
Bedrijven

3 tips voor het schrijven van effectieve SEO teksten

Iedereen heeft het er tegenwoordig over; SEO! Search engine optimization is hot en iets waar ieder bedrijf mee bezig is. Goede SEO teksten zorgen ervoor dat jouw website verder bovenaan in de zoekmachine resultaten komt te staan. Daarom is het belangrijk om hier veel moeite in te steken. In dit artikel krijg je 3 tips voor het schrijven van effectieve SEO teksten.

 

Kruip in het hoofd van jouw doelgroep

Om te weten wat de problemen en behoeftes zijn van jouw doelgroep, moet je in hun hoofd kruipen. Ga het gesprek aan met jouw ideale klant en ontdek waar hij of zij tegenaan loopt. Deze informatie gebruik je vervolgens in jouw SEO teksten. Met jouw teksten bied jij oplossingen voor de problemen van jouw doelgroep. Ze zullen je eeuwig dankbaar zijn!

 

Keyword is key!</2>

Eén van de belangrijkste dingen wat betreft SEO, zijn jouw keywords. Wanneer jij bepaalt waarover jij jouw SEO teksten gaat schrijven, is het belangrijk om te weten wat de lezer in het zoekveld zou typen om precies jouw artikelen te kunnen lezen. Wanneer je dit weet, verwerk je de keyword in 2% van jouw tekst. Bij een tekst van 500 woorden is dit ongeveer tien keer. Een ideale keyword is ongeveer 2-4 woorden lang en komt zowel in de titel als op verschillende plaatsen in de tekst terug.

 

SEO teksten verbeter je met verschillende tools

Wist je dat er diverse tools zijn om jouw SEO teksten te verbeteren? WordPress heeft bijvoorbeeld een plugin die ‘Yoast’ heet. Yoast is een SEO-tool die jouw tekst analyseert en je vervolgens een overzicht van verbeteringspunten geeft. Op deze wijze kun jij jouw SEO teksten optimaliseren en ervoor zorgen dat ze goed gaan presteren in de zoekmachines. Daarnaast bestaat de tool Keywordtool.io. Dit is een zoekwoordplanner waar jij woorden in kunt typen en vervolgens een overzicht over alternatieve zoekwoorden krijgt.

 

Probeer het uit en zie de groei!

Nu je deze drie tips kent, is het tijd om aan de slag te gaan met jouw SEO teksten. Het lijkt moeilijker dan het is en met een beetje oefening kom je er wel! Mocht het niet lukken, kun jij altijd ervoor kiezen om een tekstbureau of freelance SEO tekstschrijver in te schakelen om jou te helpen. Dit is het overwegen waard als jij weinig tijd hebt om SEO te leren, maar er snel mee aan de slag wilt! Eén ding is zeker; met een goede SEO-strategie gaat jouw bedrijf groeien.

Voor meer info : https://www.textmakelaar.nl/