Looks 4 you
Image default
Aanbiedingen

Payrolling: wat is het?

Het is mooi als jouw bedrijf steeds sneller groeit, maar je komt ook altijd voor zaken te staan die je voorheen misschien niet had verwacht. Je werkzaamheden stapelen zich op, en het wordt steeds lastig om prioriteiten te stellen. Een voorbeeld van een probleem dat zich kan voor doen, zijn de personeelszaken. Gelukkig kan je deze uit hand geven door aan payrolling te gaan doen. Wat dit is, en waarmee het jou kan helpen, leggen we in deze blog uit! 

Payrolling uitgelegd

Als jij ervoor kiest om aan payrolling te gaan doen, geef je je personeelszaken volledig uit hand aan een externe partij: een zogeheten payrolling organisatie. Zij focussen zich op alles wat er binnen jouw bedrijf gebeurt op het gebied van personeelszaken: lonen uitbetalen, loonstroken verstrekken, verlofzaken etc. Je kan ervoor kiezen om jouw hele bedrijf te laten regelen door deze payrolling organisatie, maar dit hoeft niet. De werknemers die jij door de payrolling organisatie laat regelen, zullen ook niet onder  contract staan bij jouw bedrijf, maar bij deze organisatie. Hun werkzaamheden zullen ze natuurlijk nog wel bij jou uitvoeren.

De voordelen

Naast dat payrolling veel werkzaamheden van jou overneemt, zijn er nog vele voordelen. Payrolling is echter niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor jouw werknemers. Hun personeelszaken worden nu uitgevoerd door echte specialisten, die ze van de beste service kunnen voorzien. Zo hoeft jouw personeel zich nooit zorgen te maken over of zij hun loon wel op tijd krijgen, of over hun ziekteverlof. De gekozen payrolling organisatie regelt alles voor jou, en voor je personeel.

Contracten

Het klinkt misschien zo dat de medewerkers die jij onder een payrolling dienst laat werken, een vast contract moeten krijgen. Dit is echter niet het geval. Het is ook een mogelijkheid om een tijdelijk ULV contract aan te bieden, van bijvoorbeeld negen maanden. Deze ULV contracten werken in principe hetzelfde als een 0-urencontract: een medewerker krijgt hier geen vast urenaantal. Er is natuurlijk altijd wel de mogelijkheid om een vast contract aan te bieden.

Payroll Select

De payrolling organisatie die wij aanraden is Payroll Select. Zij bieden de perfecte payrolling service aan. Heb jij vragen over payrolling, of ben jij geïnteresseerd in de diensten van Payroll Select? Neem dan eens een kijkje op hun website! Zij helpen je graag met al je vragen. 

 

https://www.payrollselect.nl/