Looks 4 you
Image default
Aanbiedingen

Drie Tips om in te Breken in iemands Huis

Zoek het juiste doelwit

Inbrekers zijn altijd opzoek naar de beste gelegenheden om ergens in te breken. Iemand die namelijk op vakantie is, naar het werk moet of gewoon bij vrienden of familie op bezoek is heeft namelijk geen tijd om het huis te bewaken. Veel mensen vertrouwen er maar op dat hun sloten het huis beschermen tegen inbrekers, maar dit biedt niet voldoende bescherming.

Als je lang van huis bent hier enkele tips:

houd een huis veilig tijdens vakantie:

  • Plaats timers op je lichten. Licht dat 24/7 brand schreeuwt namelijk: “Leeg huis!”.
  • Vraag buren of vrienden om de verzamelingen kranten en post bij uw brievenbus weg te halen.
  • Met de achternaam kan iedereen de meeste telefoonnummers vinden. De namen op je brievenbus of naamkaartje kunnen voldoende zijn om je telefoonnummer te achterhalen en zo te checken of er iemand thuis is. Zorg er dus altijd voor dat je telefoontjes worden doorgeschakeld.

Vind een goede opening

Als het hartje zomer is en de temperaturen zijn gestegen, dan zijn open ramen en deuren natuurlijk erg verleidelijk, zeker voor inbrekers. Inbrekers zijn altijd opzoek naar de juiste gelegenheid om ergens binnen te vallen. Zodra jij altijd je deur of raam open laat staan gaat dit bij de verkeerde mensen opvallen. Zelfs als je thuis bent en even niet zit op te letten, zijn er inbrekers die brutaal genoeg zijn om bij je naar binnen te komen en om wat kostbare spullen mee te nemen.

  • Even kort over het verbergen van reservesleutels: niet doen. Inbrekers zullen altijd bloempotten, richels en struiken onderzoeken. De beste manier om reservesleutels op te bergen, is in handen van buren.
  • Inbrekers breken ramen, houd je tuinen dus vrij van zware stenen.
  • Controleer de deuren wanneer werknemers weggaan. Zelfs met een alarm kunnen werknemers deuren of ramen van binnenuit openen als voorbereiding op een latere inbraak.

Wees bewust van lockpickers

Een zwak slot kan ervoor zorgen dat jouw huis lockpickgevoelig is. Een lockpick is een klein staafje waarmee er een soort replica van de unieke sleutel wordt gemaakt. Hiermee kunnen inbrekers zonder sporen achter te laten bij jouw huis inbreken en zo de hele boel leeghalen. Tegenwoordig zijn er al veel sloten te vinden die lockpickbestendig zijn, maar uit onderzoek van het CBS zijn meer dan 60% van de Nederlandse deuren nog slecht beveiligd.

  • Beveilig je deuren met sloten met een hoog SKG keurmerk. Deze sloten zijn zeer goed beveiligd tegen lockpicken.
  • Verstevig je beveiliging met een veiligheidsbeslag. Dit maakt het lockpicken erg lastig.
  • Zorg voor een dubbel slot wat je enkel van binnen kan openen en sluiten.
Voor meer info : https://www.politie.nl/themas/woninginbraak.html