Looks 4 you
Image default
Gezondheid

Durf weer te stralen met een kunstgebit

Wanneer je niet tevreden bent met je gebit, omdat deze slijt of niet meer volledig is, kun je je minder mooi en zelfverzekerd voelen. Een kunstgebit kan hier de oplossing bieden. Een kunstgebit is mogelijk voor welke leeftijd dan ook. Slijtage is namelijk al jong mogelijk en ook een ongeluk zit in een klein hoekje… Een kunstgebit of tandprothese vervang (een deel van) je huidige gebit. Het maakt je leven makkelijker en bent weer tevreden met je look. In sommige gevallen kun je voor een volledige prothese kiezen, maar ook kan een gedeeltelijk kunstgebit voldoende zijn. Je leest er hier meer over. 

Een kunstgebit in vele soorten en maten

Een kunstgebit kies je niet zomaar uit. Ten eerste liggen ze niet klaar in de etalage en ten tweede heb je nog een flinke keuze aan soorten. Niet iedere prothese past in iedere mond, waardoor jouw kunstgebit speciaal voor jou gemaakt wordt. Daarnaast heb je misschien niet een volledig nieuw gebit nodig en volstaat een gedeeltelijke prothese. Je hebt tevens verschillen tussen gebitten die permanent zijn en gebitten die je er tussentijds uit kunt halen. Ben je niet helemaal bekend met alle soorten en begrippen? Vraag dan een adviesgesprek aan bij jouw tandprothetische praktijk. Een tandprotheticus is geen gewone tandarts. Je kunt wel je eigen tandarts vragen waar je het beste kunt zijn. Praktijk Volgers kan je daarin geheel vrijblijvend adviseren.

Verzorging van het kunstgebit

Een kunstgebit is net als je eigen gebit goed te verzorgen. Wel gaat het vaak iets verder dan het gewone poetsen van je huidige gebit. Zo is het aan te raden de prothese te spoelen met speciale kunstgebitspoeling. Hierover zal je tandprotheticus je adviseren. Voorkom in ieder geval slijtage van dit mooie nieuwe gebit. Het kost echter al genoeg. 

Wat zijn de kosten van een kunstgebit?

Aangezien de soorten en maten kunstgebitten ook sterk variëren, doen de kosten dit ook. Gelukkig wordt een gebitsprothese grotendeels vergoed door je zorgverzekering. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kan jouw verzekering waarschijnlijk nog meer voor je betekenen. De kosten zijn ook afhankelijk van het door jouw ingestelde eigen risico. Vanzelfsprekend is een gedeeltelijke prothese goedkoper dan een volledig nieuw gebit. Ook zijn de kosten afhankelijk van de behandeling die (voorafgaand) nodig is aan jouw gebit. Kortom, niet iets om makkelijk antwoord op te geven. 

Durf de stap te zetten en ga in ieder geval een vrijblijvend informatief gesprek aan met een deskundige. Vragen staat vrij. Zij kunnen je verder helpen in het traject naar een nieuwe lach op je gezicht. 

Voor meer info :