Looks 4 you
Image default
Bedrijven

Leren jas verven

Wil je je kleding een ander kleurtje geven? Vaak kan dit met een textielverf. Hiermee kun je gewoon je kleding wassen door de verf in de wasmachine bij de was te doen. Dan moet je natuurlijk niet al je was erin doen! Alleen wat je wilt verven. Maar bij leren kleding zoals bijvoorbeeld een jas. Is het een ander verhaal. Bij deze vormen van kledij geldt namelijk dat je een speciale leerverf nodig hebt. Andere soorten verf hebben niet de eigenschappen die het leer nodig hebben. De verf moet namelijk net zo stevig en toch flexibel zijn als het leer. Bij leren jassen geldt vaak dat de kraag en de armsgaten het eerst slijten. Dat is natuurlijk jammer, want leren jassen zijn erg duur. Dan zou je je oude jas er het liefst weer als nieuw uit willen laten zien. Dat kan nu ook. Je kunt nu je favoriete leren jas een tweede leven inblazen!

Met behulp van kwalitatief goede leerverf kun je je oud uitziende lederen jas of wellicht motorpak verven met daarvoor bestemde leerverf. De verf van Angelus heeft een dusdanig goede hechting dat deze meerdere jaren blijft zitten. Je kunt dus zonder een nieuwe jas aan te schaffen nog jaren genieten van je favoriete leren jas of motorpak.

Voordat je begint aan het leer verven moet je wel even de jas voorbehandelen. Het belangrijkste is dat jet het leer ontvet met angelus preparer en deglazer. Gebruik geen spiritus of acid, want dit beschadigt het leer. Neem hier te tijd voor. Pas wanneer je helemaal klaar bent kun je beginnen met verven.

Voor grote oppervlakten gebruik je een sponsje. Bij naden en rond knopen kun je beter een klein kwastje raadplegen. Breng de verf niet te dik aan en breng de verf aan in meerdere lagen. Dit geeft het mooiste resultaat en zo blijft de verf ook het langst zitten.

Voor meer info :