Looks 4 you
Image default
Beauty en verzorging

Afkomen van pigmentvlekken | Laseren & Chemische peeling

 

Pigmentvlekken laseren

Bij de aanpak van pigmentvlekken zijn er een aantal effectieve methoden beschikbaar die je kunt proberen. In dit artikel wordt daar dieper op ingegaan zodat je een goede keuze kunt maken met betrekking tot de aanpak van je pigmentvlekken.

 

Wat zijn pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan op de huid door het onbeschermd in de zon zitten. Dit ontstaat in de loop van der jaren, nadat de huid onbeschermd is blootgesteld aan de zon. De vlekken komen dan ook meestal voor op het gelaat en op de bovenkant van de handen.

Pigment is de bescherming van de huid tegen de schadelijke Uv-stralen. Ook zorgt het voor de bruine teint. Pigment is in principe een kleurstof, melanine, wat wordt aangemaakt door de pigmentcellen in je opperhuid. Door een teveel aan pigment door, meestal door de zon, ontstaan er ophopingen van pigment.

Behandeling: laser

Met intens flitslicht kunnen pigmentvlekken snel en zonder pijn worden behandeld. De behandeling bestaat uit korte, intense lichtflitsen op de pigmentvlekken gericht. De laser is afgestemd op de kleur van de vlekken en de rest van de huid wordt niet aangetast. Bij iedere lichtflits wordt er een lichte warmteprik waargenomen. De meeste behandelingen duren tussen de 15 en de 45 minuten en vaak zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende.

 

Na de behandeling is de de huid rondom de pigmentvlek rood en wat gezwollen. Dit effect zal na enkele uren en dagen verdwijnen.

 

Behandeling: pigmentvlekkencrème

Naast de laserbehandeling kun je ook kiezen voor het gebruik van een. Deze zijn speciaal ontwikkelt voor het verbleken van de pigmentvlekken. Gebruik bijvoorbeeld een crème van Skinlight. De Skinlight Whitening Treatment beschikt over een unieke samenstelling van natuurlijke producten die ervoor zorgen dan donker pigment lichter wordt. Skinlight remt de productie van melanine door het beperken van de koper ionen activiteit van tyrosinase. Hierdoor verbetert Skinlight de huidskleur en elasticiteit van de huid, en stimuleert het de aanmaak van collageen. Ook wordt de glans van de huid verbeterd.

De crèmes van Skinlight zijn veilig voor langdurig gebruik door de PH-neutrale samenstellingen van de crèmes.

 

Behandeling: chemische peeling

Bij een chemische peeling (TCA) wordt de vloeistof TCA, wat eentrichloorazijnzuur is, op de huid aangebracht. Hierdoor schilferen de bovenste cellagen af. De huid maakt als reactie daarop nieuw collageen en elastine aan zodat een gladdere, frissere en zachtere huid ontstaat.

Over het algemeen zijn patiënten met een lichte huidskleur het meeste gebaad bij een chemische peeling omdat patiënten met een donkere huidskleur kans hebben op kleurverschillen. Wij willen echter altijd het gebruik van een pigmentvlekken crème als eerst aanraden omdat dit de veiligste methode is die je kunt gebruiken.

 

 

Voor meer info :