Looks 4 you
Image default
Aanbiedingen

Een paar aanpassingen waardoor je stofzuiger nog beter werkt

Met de meeste professionele stofzuigers kunt u al goed uit de voeten om de vloer van uw bedrijf zo stofvrij mogelijk te houden. Maar wist u dat u met een paar aanpassingen er voor kunt zorgen dat de stofzuiger nog beter werkt?

 

Stofzuigerbuis

Door het aanpassen van een vaste stofzuigerbuis naar een instelbare telescoopbuis kunt u ergonomischer werken. U kunt de buis dan goed instellen naar uw lichaamshoogte, zodat u niet te gebukt hoeft te stofzuigen.

 

Stofzuigerslang

Een stofzuigerslang van goedkoop polypropyleen kan makkelijk knikken, waardoor u ineens geen zuigkracht meer heeft. Door het vele gebruik en eventueel knikken kan een stofzuigerslang slijten en uiteindelijk scheuren of breken. Goedkoop is in dit geval dus duurkoop. Gelukkig is een stofzuigerslang makkelijk te vervangen. Omdat niet alle stofzuigerslangen uitwisselbaar zijn is het belangrijk om de juiste slang te kiezen. Waar moet u op letten bij het vervangen van een stofzuigerslang? Voor verschillende toepassingen zijn er namelijk verschillende diameter slangen. Hoe kleiner de diameter hoe efficiënter. Ook moet u rekening houden met de toepassing van de professionele stofzuiger. Het type stofzuigerslang is daar namelijk op aangepast. Zo is niet elke stofzuigerslang heavy duty, antistatisch, hittebestendig of ATEX geschikt. Om olie op te zuigen wordt er vaak een rubberen slang toegepast. Als u een handgreep of wartel aan de stofsluigerslang wilt bevestigen heeft u een zogenaamde schroefbus nodig.

 

Elektriciteitskabel

Om het vallen over de kabel te voorkomen hebben de stofzuiger kabels in bijvoorbeeld verpleeghuizen een opvallende kleur. Het voordeel van professionele stofzuigers is dat de elektriciteitskabel met een paar simpele handelingen te vervangen is. Zo hoeft u geen dure monteur in te schakelen. Door te kiezen voor een langere kabel hoeft u minder vaak weer terug te lopen naar het stopcontact.

 

Stofzuigermond

Een bredere zuigmond zorgt ervoor dat u sneller grotere vloeroppervlakken kunt stofzuigen. Door te kiezen voor een speciale turboborstel als stofzuigermond kunt u het tapijt efficiënter reinigen. De borstels in de stofzuigermond slaan het vuil uit het tapijt. Als u zowel tapijt als een harde vloer moet zuigen is het handiger om voor een combinatiemond te kiezen. Door de schakelaar met uw voet om te zetten kunt u direct op het andere oppervlak zuigen en hoeft u niet de hele stofzuigermond te wisselen. Vergeet niet om de stofzuigermond regelmatig schoon te maken. Hier zijn speciale reinigingsborstels voor.

 

https://facilitytradegroup.nl/