Looks 4 you
Woning en Tuin

Cv ketels in soorten en maten

Tussen en combiketel en een cv ketel is een duidelijk verschil te bekennen. Een cv ketel zorgt namelijk enkel voor het verwarmen van de centrale verwarming en niet het kraanwater. Hiervoor is nog een extra boiler nodig die de woning zal voorzien van warm water. Een belangrijk verschil is dat een combiketel wel voorzien is van een boiler waardoor het kraanwater en de centrale verwarming tegelijk verwarmd kunnen worden. Het voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte in beslag neemt en deze vaak zuiniger is dan een cv ketel. Een mogelijk nadeel is dat de combiketel wat duurder is dan een cv ketel waardoor sommige mensen toch eerder kiezen voor een cv ketel in combinatie met een boiler.

De meest zuinige cv ketel voor uw woning

Er zijn cv ketels en combiketels in verschillende vormen en maten. Beide vormen van ketels zijn verkrijgbaar in een HR variant. Een HR ketel heeft een rendement dat hoger dan 100% ligt. Dit komt doordat er bij het verbranden van gas nog restwarmte vrijkomt. Hierdoor is er minder gas nodig om het huis te verwarmen. Alhoewel een hoogrendementsketel duurder is verbruikt deze aanzienlijk minder energie waardoor de energierekening jaarlijks lager uitvalt. Gasprijzen liggen tegen worden op 0,65 cent per kubieke meter, hier is dus een flinke besparing te behalen. Voor wie handig is met cijfers zal het makkelijk zijn om een schatting te maken hoeveel er jaarlijks bespaard wordt op de energierekening bij aanschaf van een cv ketel. Belangrijk hierbij is de terugverdientijd. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat een ketel ongeveer 15 jaar meegaat.

Waar u op moeten letten omtrent onderhoud

Cv ketels en combiketels vandaag de dag zijn enorm zuinig. Als uw cv ketel al 12 jaar oud is dan is het waarschijnlijk interessant om deze te laten vervangen door een energiezuinigere ketel. U kunt dan een cv ketel monteur aannemen om een nieuwe cv ketel te plaatsen. Prijsverschillen voor de installatie van een (nieuwe) cv ketel zijn niet ongewoon. Vraag meerdere offertes aan bij lokale cv ketel monteurs om de beste deal te vinden. Tegenwoordig is het ook verplicht een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Deze kunt u afsluiten bij de cv ketel monteur. Onderhoud of reparatie van de cv ketel kan dan tweemaal in het jaar plaatsvinden. Omdat een dagelijks in gebruik wordt genomen is regelmatig onderhoud en reparatie van de cv ketel sterk aan te raden. Wij adviseren u dan ook om de staat van uw cv ketel regelmatig bij te houden.

Het installeren van een nieuwe cv ketel is precies werk en niet iets voor de gemiddelde doe-het-zelver. Bij aanschaf van een cv ketel is de prijs voor de installatie ervan meestal niet erg duur. Vaak kunt u voor 100 euro extra de installatie laten verrichten door een ervaren cv ketel monteur. Het is verstandig bij dezelfde monteur een onderhoudscontract af te sluiten zodat deze uw cv ketel kan repareren en onderhouden wanneer dit nodig is.

Voor meer info : http://www.cvketelmonteur-wijzer.nl/