Houd de zaken ook na de scheiding financieel op orde

Een scheiding is altijd en voor iedereen een vervelende periode. Een van de meest vervelende onderwerpen die jullie samen moeten bespreken, zijn de financiën. Zo moeten jullie het geld op de gezamenlijke rekeningen verdelen. Vergeet ook de schulden niet. Daar moet uiteraard een oplossing voor geboden worden. Schakel je een scheidingsbemiddelaar als Zorgeloosch Scheiden in, dan weet je zeker dat de financiën voor beide partijen op een eerlijke manier worden afgehandeld. Denk hierbij aan het regelen van de hypotheek en bezittingen, maar ook aan advies over je opgebouwde pensioen en eventuele belastingen. Als je deze specialist inschakelt, weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet in deze emotionele periode. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je vraagt eenvoudig een gratis intakegesprek aan.

Met een scheidingsbemiddelaar verloopt je scheiding soepel

Als je gaat scheiden zijn er diverse zaken waarmee je rekening moet houden. Wat deze dingen precies zijn? Denk bijvoorbeeld aan de volgende vraagstellingen. Wat gebeurt er met de kinderen? Hoe worden de bezittingen verdeeld? En wat gaat er eigenlijk gebeuren met het koophuis? In alle gevallen is mediation bij scheiden geen overbodige luxe. Al deze vragen worden beantwoord door scheidingsbemiddelaars met jaren ervaring. Wie dit zijn? De specialisten van Zorgeloosch Scheiden. Zij zorgen er samen met jou en je toekomstige ex-partner voor dat alles goed geregeld wordt en dat je je niet laat leiden door je emoties. Zij helpen je met onder andere de juridische afhandeling, het maken van afspraken en met het opstellen van het scheidingsconvenant. Alles geregeld? Dan zorgen zij ervoor dat de scheiding wordt ingeschreven bij de burgerlijke stand om deze officieel te maken.

Zo worden de kinderen niet de dupe van de scheiding

Voor niets en niemand is een scheiding leuk. En weet je wanneer scheiden nog véél minder leuk is? Wanneer er kinderen in het spel zijn. Zij hebben immers niets verkeerd gedaan. Deze moge niet de dupe worden van de keuze van jou en je toekomstige ex-partner. Kies daarom voor scheidingsbemiddeling door een specialist met persoonlijke aandacht en uitgebreide vakkennis. Deze zorgt ervoor dat je kinderen op een goede en veilige manier opgroeien, waarbij beide ouders betrokken zijn. Samen met jullie stelt Zorgeloosch Scheiden een ouderschapsplan op waarin precies staat hoe de zorg en opvoeding verdeeld wordt, hoe de kosten worden verdeeld en wat de woonsituatie wordt voor je kind. Zo weet je zeker dat je kinderen zo goed mogelijk door de scheiding komen.