Looks 4 you
Media

Radiozenders in Nederland

Over de hele wereld zijn er duizenden, misschien wel miljoenen verschillende radiozenders die dagelijks radio maken. In Nederland hebben wij ook erg veel verschillende zenders en is er genoeg voor ons als Nederlanders om een radiozender uit te zoeken die bij onze specifieke smaak past. Radio wordt erg veel geluisterd in Nederland door allerlei verschillende types mensen en is een erg belangrijk medium binnen onze cultuur. De duizenden automobilisten die naar hun werk gaan luisteren erg veel radio en daarom is het ook zo’n belangrijk medium voor entertainment. Door het ontstaan van online radio is radio luisteren nog makkelijker geworden en profiteren radiozenders daar ook van.

In Nederland hebben we erg veel bekende zenders die ook allemaal hun eigen online radio hebben die beschikbaar worden gesteld door middel van streams die je kunt vinden op het internet. Radio 538 is waarschijnlijk het meest bekende radiostation in Nederland en heeft heel erg veel luisteraars. Door de populaire radio Dj’s die programma’s presenteren op de radiozender zijn er veel luisteraars die speciaal hiervoor de radio aanzetten en heeft 538 niks te klagen over populariteit. Daarnaast hebben zij de nieuwste hits tot hun beschikking en dat maakt 538 de meest beluisterde zender van Nederland.

Een andere radiozender die het goed doet in de populariteit is 3FM. 3FM organiseert jaarlijks ook het Glazen Huis wat voor veel sympathie zorgt onder de Nederlandse bevolking en geeft de zender iets unieks. De drie radio Dj’s maken een week lang, 24 uur per dag radio zonder te eten om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit kan door middel van het aanvragen van nummers en radio luisteren 3fm, maar ook zelf storten om mee te helpen aan het desbetreffende goede doel. Naast deze actie heeft 3FM het hele jaar door de nieuwste hits, maar ook oude gouden komen terug op deze zender.

Voor meer info : http://www.radioguide.fm/